Skip to content
Sustainability

De Nike ACG Summer ’21 Collection is geïnspireerd op Hawaii 🌋

2 juni 2021 16:24
De Nike ACG Summer ’21 Collection is geïnspireerd op Hawaii 🌋

Nike ACG heeft de eerste beelden van hun nieuwe zomercollectie van 2021 gedeeld. De items hebben een bijzondere inspiratiebron, namelijk de tropische eilanden van Hawaii. Wanneer je aan de Amerikaanse staat denkt, denk je waarschijnlijk aan tropische temperaturen met zon, zee en strand. Maar bij Hawaii hoort ook het vulkanische landschap met wilde natuur. Dit zijn dan ook de twee grootste inspiratiebronnen van de collectie. Bekijk het zomer lookbook van de Nike ACG Summer ’21 collectie hieronder.

outdoor clothing

Nike ACG

Nike ACG staat voor ‘All Conditions Gear’. Het merk is onderdeel van Nike en specialiseert zich op innovatieve sportkleding en sportartikelen voor alle klimaten. De items hebben vaak een sportieve look en zijn gemaakt voor outdoor gebruik. Om deze reden zijn functionaliteit en comfort erg belangrijk voor het merk.

Het motto van ACG is ‘Designed, tested and made on Planet Earth’. Vaak baseren ze hun collectie op een plek op aarde. Voor hun zomercollectie van 2021 is de plek Hawaii gekozen. Het vulkanische landschap van het Hawaii Volcanoes National Park is een grote inspiratiebron geweest. Het zwarte gebergte zie je goed terug op de foto hierboven. Daarnaast speelt de wilde jungle ook een grote rol in de collectie.

nike all condition gear

Nike ACG Summer ’21

Gerecyclede materialen

Maar liefst 85 procent van de collectie bevat meer dan 90 procent gerecycled materiaal. Hierdoor helpt Nike ACG met het verminderen van materiaalafval, wat anders weggegooid zou worden.

Nike ACG Summer ’21

Nike ACG Summer ’21: Hawaii-proof

Om ervoor te zorgen dat de kleding optimaal tegen de omstandigheden van Hawaii kan, hebben ze elk item specifiek aangepast op de weersomstandigheden van het klimaat. De Cinder Cone windshell jas en broek zijn gemaakt van 100 procent gerecycled, lichtgewicht nylon. Daarnaast is de stof zowel waterafstotend als windbestendig en zijn ze makkelijk opvouwbaar. De ACG Lava Tree Lightweight Hoody voor heren is gemaakt van gerecycled polyester en heeft een gedrapeerde look. Daarnaast beschermt de jas je tegen schadelelijke UV-straling. Verder droppen er nog meer kledingstukken met grafische prints van onder andere walvissen en dolfijnen.

Nike ACG Summer ’21

De ACG Mountain Fly Low schoenen worden opnieuw uitgebracht voor deze collectie. De sneakers zijn perfect voor het tropische weer. De schoenen kunnen goed tegen zand en hebben een goede grip. Het paar bevat namelijk een React middenzool en een kleverige rubberen buitenzool, deze delen helpen je tegen het uitglijden als je bijvoorbeeld gladde rotsen gaat beklimmen.

Ook dropt er een paar Air Deschutz sandalen, wat ideaal is voor het warme weer. De sandaal bevat ook een Nike Air-Unit waardoor het paar comfortabel aanvoelt tijdens het lopen. Tenslotte komen er ook een aantal producten uit exclusief voor vrouwen, namelijk verschillende sportbeha’s en een rok die geschikt zijn voor avontuur.

Nike ACG Summer ’21
Images by Nike

De volledige Nike ACG Summer ’21 collectie is te verkrijgen vanaf 7 juni 2021. Je kunt de kledingstukken en het schoeisel shoppen via Nike.nl en bij geselecteerde retailers. Houd onze blog goed in de gaten, om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws. Download ook de Sneakerjagers App en zet je berichtmeldingen aan. Zo krijg je altijd een melding wanneer een sneaker dropt, een restock heeft of een shock drop krijgt!