Skip to content
Editorial

De nieuwe Space Jam collectie is nu te koop via Nike 🚀🏀

9 juli 2021 13:31
De nieuwe Space Jam collectie is nu te koop via Nike 🚀🏀

De ‘Space Jam: A New Legacy‘ collectie van Nike en Converse is nu verkrijgbaar bij Nike en geselecteerde retailers. De nieuwe Space Jam film waarop de collectie gebaseerd is, komt wereldwijd uit op 16 juli 2021. Lees verder voor alle details over de collectie of klik op de onderstaande knop om de collectie meteen te bekijken.

Over Space Jam: A New legacy

Space Jam: A New Legacy is het vervolg op de originele Space Jam film die in 1996 debuteerde. Naast de bekende Looney Tunes karakters, maakte hoofdrolspeler Michael Jordan de film onvergetelijk. Zelfs jaren na uitkomst werd de film nog bekeken en dit kan ik als 21-jarige beamen. In dit vervolg speelt Lebron James de hoofdrol. King James en Bugs Bunny beleven een wild avontuur in deze combinatie van een animatie en live action film.

Het grootste moment in de film voor onze personages is de eindstrijd. Het mondt uit in een epische confrontatie met grote gevolgen voor iedereen die meespeelt. Het spel is belangrijk. Dus als een kind ziet dat de personages Nike-uitrusting dragen, legt zijn verbeelding het verband dat Nike je de middelen geeft om de beste versie van jezelf te ontdekken“, zegt producent Maverick Carter.

Space Jam: A New Legacy Trailer

De Space Jam collectie

Footwear

De collectie bestaat uit verschillende basketbal sneakers en kleding. De schoenen laten een nieuwe generatie fans kennismaken met de wereld van Looney Tunes. Zo worden verschillende personages benadrukt door de keuze in kleur en grafische afwerking. Voor op het veld zijn er drie versies van de LeBron 18 Low ontworpen. Deze zijn verkrijgbaar in zowel volwassen als kindermaten. Het gesplitste kleurontwerp staat voor enkele confrontaties uit de Looney Tunes geschiedenis, waaronder Bugs vs. Marvin the Martian, Tweety Bird vs. Sylvester en Road Runner vs. Wile. E. Coyote. In de kleutermaten zitten versies van de Air Force 1, met een heleboel personages (geen zorgen, er zijn ook maten voor volwassenen) en een Bugs LeBron 18.

Space Jam sneaker collectie

Dat is nog niet alles. In de film wordt ook een voorproefje gegeven van de nieuwe LeBron 19, waarvan twee colorways beschikbaar zijn in de collectie. Deze sneaker heeft ook nog een dubbel Air Max unit in de hiel. Daarnaast heeft het silhouet een nieuw gevormde Zoom Air unit in de voorvoet voor een betrouwbare rit onder de voeten van James. Volgens Jason Petrie, ontwerper van Nike basketbal schoenen, is het nieuwe platform geïnspireerd op de futuristische magie achter de film.

Space Jam LeBron 19
Space Jam LeBron 19

Bij het ontwerpen van de LeBron 19 hebben we ons zeker laten leiden door wat er in de film gebeurde,” zegt Petrie. “We wilden LeBron een gloednieuw gevoel geven dat synoniem stond voor een buitenwereldse, space-age soort look.”

Ook Converse voegt Space Jam details toe aan zijn bekendste lifestyle-silhouetten. De Lola Bunny Pro Leather heeft een glad geperforeerd leren ontwerp. Daarop zie je een bont Star Chevron-logo en een geborduurde Lola-afbeelding op de hiel, omlijst door knalroze mesh voering.

Looney Tunes Converse collectie

Kleding

De Dri-FIT-uniformen van Nike en LeBron zijn gemaakt van glanzende Durasheen-stof met een technische print. Daarnaast zijn ze bedrukte met keperstof logo’s van de Tune Squad en de Goon Squad. Het Tune Squad varsity jack heeft dezelfde eersteklas letterstiksels op de borst, terwijl de binnenkant is afgewerkt met een levendige, all-over oranje print. De Converse-kleding wordt gecompleteerd door een reeks Looney Tunes-personages in een collectie grafische T-shirts, shorts en hoodies.

Space Jam Looney Tunes Nike collectie

Nike Air Force 1 Space Jam 'Hare'

DJ7998-100 · Prijs vanaf €121,-

Naar alle aanbieders

Scroll door onze releasekalender als je nog meer sneakers wil bekijken. Ben jij daarnaast actief op Twitter? Wij ook! Volg onze Twitter pagina voor extra sneaker nieuws en leaks. Tot slot kun je ook nog onze app downloaden. Hiermee mis jij nooit meer een nieuwe release en ben jij altijd up-to-date wat betreft de nieuwste sneakers. Happy Shopping uit de Space Jam collectie!