Skip to content
Newsfeed

De nieuwe Nike Book 1 haalt inspiratie uit de Forrest Gump Cortez

16 april 2024 06:37
De nieuwe Nike Book 1 haalt inspiratie uit de Forrest Gump Cortez

Devin Booker introduceerde in 2023 de Nike Book 1 – een lifestyle basketbalschoen met een strak design. Sinds de introductie van het model verschenen er al enkele colorways, waaronder de ‘Hike’ die begin april 2024 verscheen. Tijdens een NBA-wedstrijd afgelopen weekend, toonde Devin Booker een Nike Book 1 die verdacht veel lijkt op de Cortez die Forrest Gump droeg.

Nike Book 1 ‘Forrest Gump’

Devin Booker, Pointguard bij de club Phoenix Suns, is al langere tijd gelinkt aan Nike. Na diverse samenwerkingen kwam de basketbalspeler in 2023 met zijn eigen silhouet, genaamd Book 1. De naam van de sneaker hint naar de achternaam van Devin. Ook zijn er boekgerelateerd details verwerkt in het silhouet, zoals “pagina’s” in het lipje bij de hiel.

De nieuwe colorway van de Book 1 haalt inspiratie uit de Nike Cortez die Forrest Gump, gespeeld door Tom Hanks, droeg in de gelijknamige film. De Nike Cortez heeft een witte colorway met rode en donkerblauwe details. De sneaker is uitgegroeid tot een klassieker en zo ook de film. In 2024 keert de Nike Cortez ‘Forrest Gump’ terug en verschijnt de colorway dus ook een op de Nike Book 1.

De Book 1 heeft een upper gemaakt van canvas en leer. Het veterpand heeft een gekartelde rand wat hint naar de Cortez. Het bovenwerk is wit, de Swoosh kleurt rood en de middenzool heeft blauwe details. Op de tong is het Book logo geplaatst. De sneaker wordt ondersteund door een Zoom Air Cushion tussenzool die demping biedt bij iedere stap (of dunk).

De Nike Book 1 ‘Forrest Gump’ heeft nog geen officiële releasedatum. Bekijk hieronder de eerste beelden van de sneaker en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor updates. De Nike Cortez ‘Forrest Gump’ dropt hoogstwaarschijnlijk op 1 mei 2024.

Mocht je die release niet willen missen, check hier de releasedetails.

Devin Booker Nike Book 1 Forrest Gump
Devin Booker Nike Book 1 Forrest Gump
Devin Booker Nike Book 1 Forrest Gump