Skip to content
Newsfeed

De nieuwe Liverpool FC collectie met Nike

12 juli 2023 15:34
De nieuwe Liverpool FC collectie met Nike

De Engelse voetbalclub Liverpool FC komt presenteert een aantal nieuwe items in hun collectie, waaronder een 2023/24 Away jersey, de Nike Zoom Pegasus 40, de Air Max 1 in samenwerking met LeBron James en twee Converse silhouetten. Bekijk hier de officiële beelden uit de collectie.

Nieuwe collectie

Liverpool FC breidt flink uit voor het opkomende seizoen. De Britse voetbalclub, bekend van de slogan “You’ll Never Walk Alone”, heeft sinds de oprichting in 1892 al veel prijzen mogen ontvangen. De club heeft de meeste European Cups van Engeland mee naar huis genomen en won in 2019 de FIFA Club World Cup.

Nike is sinds 2020 een van de sponsoren van Liverpool FC. Recent werden de eerste beelden van de 2023/24 Away Jersey getoond. Het shirt heeft een retro-uitstraling en is geïnspireerd op de jerseys uit 1995/96. Het shirt en andere items uit de 2023/24 collectie zijn nu verkrijgbaar bij Liverpool FC.

Liverpool 2023/24 Away Jersey
Liverpool/Nike
Liverpool 2023/24 Away Jersey

Naast het ontwerpen van de jerseys, komt Nike ook met een sneaker voor de Engelse club. Speciaal voor het komende seizoen verschijnt het Zoom Pegasus 40 model in een groene colorway. De sneaker heeft een strak design en biedt genoeg demping en comfort dankzij de Air units en foam elementen in de middenzool.

Op het bovenwerk van de sneaker zijn de logo’s van LFC geplaatst. Het bovenwerk is van ademend mesh en komt in dezelfde kleur als het tenue van Liverpool.

De LFC x Nike Zoom Pegasus 40 is nu verkrijgbaar op de site van Liverpool.

LeBron James x Liverpool

Naast de huidige collectie met Nike, heeft Liverpool FC ook een samenwerking lopen met basketbalspeler LeBron James. Sinds 2011 is James aandeelhouder bij de Britse voetbalclub en dit werd recent gevierd met de release van de LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1. De sneaker deelt de kleuren van het huidige tenue en heeft een chique uitstraling.

LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1
LeBron x Liverpool x Nike Air Max 1

Een opvallend detail op de Air Max 1 ‘Liverpool’, is het logo op de hiel. In plaats van het Nike Air logo zijn de letters YNWA (You’ll Never Walk Alone) en SFG (Strive for Greatness) op de hiel gezet. De sneaker is nu verkrijgbaar bij geselecteerde retailers.

LFC x Converse

Tot slot zien we twee Converse silhouetten in de nieuwe Liverpool collectie. Converse is sinds 2003 overgenomen door Nike. Sinds de overname heeft Converse al veel unieke designs uitgebracht, waaronder de Run Star Hike, die ook in de Liverpool FC collectie naar voren komt naast een opvallende colorway van de Chuck 70.

Chuck 70
Run Star Hike

De Chuck 70 komt met de welbekende ‘YNWA’ afkorting op het bovenwerk wat de slogan van de club representeert. De Converse Run Star Hike komt in een beige colorway en heeft dezelfde afkorting op de upper. Op de tong van beide sneakers is het logo van de club geplaatst.

De nieuwe Liverpool FC collectie is nu verkrijgbaar op de site van Liverpool FC. Klik op de knop hieronder om de items te bekijken.