Skip to content
Upcoming

De nieuwe Converse x Todd Snyder collectie bestaat uit twee Jack Purcell sneakers en andere kledingstukken

25 mei 2021 16:03
De nieuwe Converse x Todd Snyder collectie bestaat uit twee Jack Purcell sneakers en andere kledingstukken

De nieuwe Converse x Todd Snyder collectie eert Jack Purcell. De collectie bestaat uit twee paar Jack Purcell kicks en verschillende kledingstukken die geïnspireerd zijn op de ‘vintage kleding stijl van racketsporten’.

Over Todd Snyder

Todd Snyder ontwerpt moderne herenmode sinds de lancering van zijn eigen merk in 2011. In zijn stijl heeft hij zijn liefde voor New York City verwerkt en zoals Todd zelf zegt laten zijn creaties zien dat een goede stijl altijd haalbaar en speels kan zijn. Dit zie je ook weer terug in de collecties en limited-edition ontwerpen met merken als Champion, New Balance, Timex, Moscot, Moby’s, FJ Company en natuurlijk Converse. Todd Snyder heeft zichzelf door zijn eigen werk en samenwerkingsprojecten ontwikkeld tot een belangrijke, Amerikaanse ontwerper.

De samenwerking tussen Todd Snyder en Converse

Converse x Todd Snyder

De nieuwe collectie is de allereerste samenwerking tussen Todd Snyder en Converse. Deze collectie is geïnspireerd op de nalatenschap van badminton speler Jack Purcell, wat ook de naam is van één van Converse’s meest beroemde schoenen. Daarnaast gaat de collectie gepaard met de “You Don’t Know Jack“-campagne die de aandacht vestigt op een breed scala aan atleten en culturele figuren, van DJ Clark Kent tot WNBA-ster Natasha Cloud en Olympisch schermer Miles Chamley-Watson. Je kan de collectie nu shoppen bij Converse!

Waar de Converse x Todd Snyder collectie uit bestaat

De twee varianten van de Jack Purcell sneaker, vormen het middelpunt van de collectie. De kicks zijn zowel uitgevoerd in een Navy als Egret colorway, vormgegeven met biologisch katoen. Onder de voet bestaat de zool uit gerecycled rubber, dat gecombineerd wordt met een kurken sokvoering voor een milieuvriendelijke uitwerking. Daarnaast is de demping aangepast om extra comfortabel te lopen.

Jack Purcell

Todd Snyder X Converse Jack Purcell Low 'Egret'

171843C · Prijs vanaf €42,-

Naar alle aanbieders
Jack Purcell

Todd Snyder X Converse Jack Purcell Low 'Obsidian'

171844C · Prijs vanaf €21,-

Naar alle aanbieders

Ook hebben de kicks rijke suède details, geborduurde Todd Snyder logo’s en verborgen roze accenten die knipogen naar de wat ouderwetse oxford shirts. Tot slot hebben de Converse silhouetten beide de kenmerkende ‘smile’ op de neus behouden.

Converse jack Purcell

Naast de twee Jack Purcell schoenen, bestaat de collectie ook uit acht kledingstukken: een baseballpet, trainingspak, rugbyshirt, trui, t-shirt’s en een polo. De belangrijkste stukken zijn het trainingspak met ruitpatroon geïnspireerd op tattersall shirt stoffen, de Ivy-stijl dikke katoenen rugby shirts en de crewneck met de originele “Jack Purcell Racquet Club” graphic geborduurd op de voorkant. Check hieronder hoe de collectie eruitziet.

‘The collection infuses refined prep details into an array of updated classics. Distinct Jack Purcell Racquet Club branding, unexpected pops of pink, and blue plaid that goes head to toe.’

Converse x Todd Snyder
Converse x Todd Snyder

Hieronder vind je de lijst met namen en ID’s
171843C = JACK PURCELL OX EGRET/EGRET/GUM
171844C = JACK PURCELL OX OBSIDIAN/OBSIDIAN/EGRET
10022698-A01 = PO CREW EGRET
10022699-A01 = LS RUGBY WHITE
10022700-A01 = POLO WHITE
10022701-A01 = JOGGER EGRET
10022702-A01 = JACKET INDIGO
10022703-A01 = BASEBALL HAT BLUE
10022721-A01 = PO CREW NAVY
10022722-A01 =JOGGER NAVY

Converse x Todd Snyder

Blijf dagelijks op de hoogte over nieuwe releases, sneaker en streetwear gerelateerde content via onze nieuwspagina, releasekalender en Instagram.