Skip to content
Brand

De nieuwe collectie adidas Y-3 staat online

12 september 2021 20:00
De nieuwe collectie adidas Y-3 staat  online

Y-3 is al een aantal jaren onderdeel van de adidas collectie. De collecties van deze samenwerking bestaan uit kledingstukken waarin sport en fashion gecombineerd worden. De collecties van Y-3 kunnen omschreven worden als modern, ietwat futuristisch en minimalistisch. De collab van adidas en Yohji Yamato is in 2002 opgericht en heeft een grote invloed op de hedendaagse fashion.

adidas Y-3

In 2002 begon de samenwerking tussen adidas en Yohji Yamamoto. Yohji Yamamoto is een Japanse ontwerper die in 1977 zijn eerste collectie onder de naam ‘Y’ naar buiten bracht. Yamamoto werkt voornamelijk met de kleur zwart en gebruikt niet veel prints in zijn ontwerpen. Zijn stijl kan een beetje omschreven worden als minimalistisch en modern. De flowy stoffen in de ontwerpen in combinatie met de zwarte kleuren zin erg kenmerkend voor de stijl van Yohji Yamamoto.

In 2002 kwamen merken Y en adidas samen in de eerste Y-3 collectie. De naam Y-3 is een samenstelling van het merk Y en de drie strepen van adidas. Yamamoto was niet onbekend bij adidas. Twee jaar voordat de huidige samenwerking van de grond kwam, had Yamamoto een aantal sneakers voor adidas ontworpen.

Y-3 collectie uit 2019 l Foto van Armando Grillo / Gorunway.com
Y-3 collectie uit 2019 l Foto van Armando Grillo / Gorunway.com

In de collectie’s van Y-3 is de stijl van Yamamoto goed terug te zien. De kleren zijn sportief, vloeiend en hebben strakke ontwerpen. In de design van de collecties zul je niet zo snel gekke prints of patronen zien. Met name effen prints en basic kleuren spelen een grote rol in de collecties. Zo ook in de nieuwe FW21 collectie.

Y-3 FW21 collectie

In de nieuwe herfst- wintercollectie van Y-3 zijn wederom veel effen materialen gebruikt. De collectie maakt veel gebruik van de kleuren zwart, rood, wit en marineblauw. Het logo is op veel items prominent op de voorkant gedrukt. De schoenencollectie is ook flink uitgebreid. De sneakers van Y-3 delen veel hetzelfde kleurenschema. Hierin staat een crème achtige kleur centraal en zijn er rode accenten op veel van de sneakers terug te vinden.

Y-3 Classic Mock Neck T-Shirt
Y-3 trui ‘M CH2 WKNT SWT’

Er zijn ook nieuwe mutsen, winterjassen en truien toegevoegd aan de collectie. Goeie boots voor de winter mogen ook niet ontbreken en de Y-3 Notoma is hier een goed voorbeeld van. De chunky boot heeft een olijfgroene kleur en is afgewerkt met beige accenten op de neus en aan de zijkanten. Op de zijkant van de boot staat het logo groot afgedrukt.

De Y-3 Nomota boot

Y-3 Notoma Shadow Green/ Clear Brown/ Black

GZ9164 · Prijs vanaf €232,-

Naar alle aanbieders

De FW21 collectie is nu te verkrijgen bij adidas. Check de website voor meer essentials voor komend seizoen en houd onze releasekalender in de gaten om niks te missen van de nieuwste releases. Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom sneakers.