Skip to content
Brand

Bekijk de New Balance 530 in detail

2 juli 2023 19:33
Bekijk de New Balance 530 in detail

De New Balance 530 is een van de populairste sneakers van het merk. Voor het eerst geïntroduceerd in 1992, werd het model al snel onderdeel van de New Balance klassiekers. Vandaag delen we een paar feitjes met je die je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist.

De geschiedenis van de New Balance 530

De New Balance 530 werd oorspronkelijk ontworpen voor de sport hardlopen en combineerde technologie en stijl, waardoor het al snel een populair model werd voor hardlopers en sneaker liefhebbers.

Het ontwerp van de New Balance 530 combineert de materialen suède, mesh en leer. De sneaker wordt geleverd met een dempende tussenzool die voor comfort en ondersteuning zorgt. Het New Balance signature N-logo is zichtbaar op de zijkanten van het silhouet.

In de daaropvolgende jaren groeide de New Balance 530 uit tot een favoriet bij velen. De sneaker ontving meerdere colorways en collabs die stuk voor stuk erg populair waren.

Tegenwoordig heeft de New Balance 530 een vaste plaats in de sneaker cultuur en wordt het model gewaardeerd door hardlopers en mode liefhebbers. Het tijdloze design en de goede kwaliteit van de sneaker maakt het een geliefd model.

Feiten over de New Balance 530

Vandaag gaan we kijken naar een aantal feitjes over de New Balance 530, waarvan je sommige mogelijk nog niet wist.

1. Het ontwerp van de 530 is geïnspireerd op de natuur. De ontwerpers lieten zich inspireren door tinten en patronen van planten, bloemen en verschillende landschappen.


2. Het dempingssysteem: De NB 530 was een van de eerste hardloopschoenen met ENCAP- dempingtechnologie. De technologie bestaat uit een combinatie van een EVA-tussenzool en een stevige polyurethaan kap.


3. Hip hop cultuur: Eind jaren 90 en begin jaren 00 werd de New Balance 530 voornamelijk een populaire sneaker in de hip hop cultuur. Veel beroemde rappers en hiphop artiesten droegen de sneaker en gaven het model een cult status.


4. Oorspronkelijke naam: De oorspronkelijke naam van het model was eigenlijk ‘New Balance M530’. De ‘M’ stond voor ‘Men’s’ en gaf aan dat de Kick oorspronkelijk ontworpen was als herenmodel. Later werden echter ook de nu bekende WMNS-versies geïntroduceerd en werd de sneaker omgedoopt tot ‘New Balance 530’.


Welke New Balance 530 colorway ga jij als volgende aanschaffen? Laat het ons weten via Sneakerjagers Instagram.