Skip to content
Staff Picks

De meest stijlvolle sneakers van Autry

21 mei 2023 18:00
De meest stijlvolle sneakers van Autry

De sneakers van Autry waren een geweldig succes in de jaren 80, toch verloren vele sneakerheads het merk uit het oog. Inmiddels heeft Autry een comeback gemaakt en trok het retro DNA van het merk weer de aandacht van de community.

In dit artikel lees je alles over Autry en hun meest populaire silhouetten.

Geschiedenis Autry

Autry is in 1982 opgericht door de Amerikaanse Jim Autry. Na zijn overlijden, eind jaren 90, verdween zijn merk van de radar. Ongeveer 20 jaar later in 2019 bliezen Gino Zarelli en Alberto Raengo, twee Italianen met Amerikaanse roots, het merk nieuw leven in. Met de creatieve bijdragen van Regis Billard, de agent voor de Franse tak van het merk, werd Autry op de kaart gezet in en rondom Frankrijk. En met succes.

Inmiddels is Autry terug van weggeweest. Wat begon als een merk dat zich voornamelijk focuste op tennisschoenen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een welbekend merk, ook naast het tennisveld. Bekijk hier de stijlvolste sneakers van Autry.

Autry

Autry Medalist Low

De Medalist Low is geïnspireerd op een eerder model van Autry uit de jaren 80 dat ontworpen was als tennisschoen. De Medalist heeft een klassieke look en is goed te dragen als een go-to sneaker. De sneaker is in veel colorways te verkrijgen. Bekijk hier meer colorways van de Medalist low.

Asphaltgold

Autry Autry Medalist Low

AULWWB03 · Prijs vanaf €150,-

Naar alle aanbieders

Autry CLC

Het merk Autry verscheen voor het eerst in 1982 in de schappen. Het merk was meteen te herkennen aan het logo met de Amerikaanse vlag. De USA vlag is op elk silhouet te zien aan de zijkant van het model, zo ook bij het CLC model.

De CLC heeft een chunky uitstraling vergeleken met de andere Autry-modellen en heeft een dikkere zool gekregen. De zool komt met zwarte detail die de sneaker een extra twist geven.

Afew Store
BSTN

Autry CLC Low MM04

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Autry Open Mid W

De silhouetten van Autry hebben een minimalistisch design, zo ook het Open Mid W model. De Mids heeft een hoge kraag en heeft de uitstraling van een chique basketbalschoen. Ondanks dat het model misschien doet denken aan een basketbalschoen, verwijst het label op de tong naar de tennisgeschiedenis van het merk. Op het label is ‘Autry Tennis Academy’ in sierlijke letters te lezen.

Asphaltgold
BSTN

Autry Open Mid W *Suede / Leather*

AOMWCE16 · Prijs vanaf €210,-

Naar alle aanbieders

Autry Capsule

De Autry Capsule is een model uit de archieven van het merk. De sneaker komt in een canvas basis en heeft over het hele silhouet leren overlays gekregen. Het ademende bovenwerk maakt de sneaker ideaal voor de zomer. Klik op de onderstaande button voor een overzicht met alle retailers waar jij de Capsule kan coppen.

Asphaltgold

Autry Capsule

AOLMCE15 · Prijs vanaf €194,-

Naar alle aanbieders

Autry Medalist Canvas

Het Medalist Canvas model maakt gebruik van kenmerkende materialen. Het bovenwerk is gemaakt van premium, soepel geitenleer. De overlays zijn van canvas en hebben een opvallend, ruw uiterlijk.

Klik op de onderstaande button om dit unieke paartje te coppen.

Asphaltgold

Autry Medalist

AULWCB03 · Prijs vanaf €200,-

Naar alle aanbieders

Autry Bob Lutz Low W

De Autry Bob Lutz Low W is zoals de naam al doet vermoeden een eerbetoon aan de legendarische tennisser Bob Lutz. Lutz was samen Stan Smith, die we natuurlijk kennen van het adidas silhouet, een van de succesvolste doubles in tennis.

Op het tonglabel van de Bob Lutz Low W is een graphic met de tennisser te zien. Op de binnenzool is de handtekening van de sporter gezet.

43einhalb

Autry Bob Lutz Low W

BLLWTC01 · Prijs vanaf €190,-

Naar alle aanbieders

Dit waren de stijlvolste sneakers van Autry. De collectie heeft veel meer minimalistische colorways tot hun beschikking. Druk op de onderstaande knop om alle silhouetten en colorways te bekijken.