Skip to content
Editorial

De meest opvallende runways tijdens de Paris Fashion Week 2023

24 januari 2023 19:33
De meest opvallende runways tijdens de Paris Fashion Week 2023

Afgelopen week was het Paris Fashion Week 2023. Van dinsdag 17 januari tot zondag 22 januari 2023 werden de FW23 collecties van merken als Louis Vuitton, Carhartt WIP, sacai, Saint Laurent en velen meer getoond. De week stond vol met opvallende runways.

Bekijk hier de meest opvallende runways van de Paris Fashion Week 2023.

sacai x Carhartt WIP

Sacai x Carhartt WIP
Sacai x Carhartt WIP
Foto’s Getty Images

Een opvallende samenwerking die tijdens de Paris Fashion Week 2023 getoond werd, is de samenwerking tussen Sacai en Carhartt WIP. sacai is een fashionmerk uit Tokyo, opgericht door Chitose Abe. Het merk staat bekend om zijn strakke en moderne details. In de samenwerking met Carhartt WIP worden de functionele eigenschappen van het outdoor merk gecombineerd met de strakke look van sacai, zoals te zien is op de foto’s hierboven. Kortom; een unieke samenwerking dus.

Botter x Reebok x HP

Botter x Reebok x HP
Botter x Reebok x HP
Foto’s Patrick Kenawy

Misschien wel de meest unieke creaties die tijdens de Paris Fashion Week van 2023 getoond werden; de Botter x Reebok x HP sneakers. Botter is een design studio met zijn roots in Amsterdam. Het merk focust zich op duurzaamheid binnen de fashionwereld en doet dit met opvallende, dynamische designs. De sneakers in samenwerking met Reebok en HP hebben een 3-D printed silhouet en combineren opvallende kleuren met elkaar. Het resultaat spreekt voor zichzelf.

Junya Watanabe collabs met Palace & Levi’s

Junya Watanabe x Palace
Junya Watanabe x Levi's
Foto’s Isidore Montag

Japans fashion designer, en protégé van Comme des Garçons designer Rei Kawakubo, Junya Watanabe toonde in zijn nieuwe AW23 collectie verschillende pieces met merken als Palace, Carhartt WIP en Levi’s. Watanabe staat bekend om zijn designs waarin hij diverse merken als inspiratiebron gebruikt, zonder hier daadwerkelijk mee samen te werken. Echter, lijkt het erop dat we binnenkort een Palace x Junya Watanabe samenwerking kunnen verwachten.

sacai x Nike Air Footscape

sacai x Nike Air Footscape
sacai x Nike Air Footscape
Foto’s Joyce Li

Het Nike Air Footscape silhouet lijkt een comeback te maken. Het model, dat in 1996 werd geïntroduceerd, verscheen in een samenwerking met sacai. De twee namen zijn geen onbekenden van elkaar en hebben in het verleden al aan meerdere collecties gewerkt. De sacai x Nike Air Footscape heeft een strak design en komt met een asymetrisch bovenwerk. De dubbele veters hinten naar het werk van sacai, die dit vaker terugbrengt in zijn designs.

Pharrell Williams Humanrace

Pharrell Williams x Humanrace
Pharrell Williams x Humanrace
Foto’s adidas

Rapper, artiest en designer Pharrell Williams was ook aanwezig tijdens de PFW23 en toonde zijn nieuwe Humanrace silhouet in samenwerking met adidas; de S1 Mahbs. Pharrell heeft een langdurige samenwerking met adidas en staat bekend om zijn Tennis Hu en NMD-designs. De adidas S1 Mahbs heeft een opvallend design en komt met een chunky middenzool.

Louis Vuitton onder leiding van KidSuper

Louis Vuitton FW23
Foto’s @trasparenti
Louis Vuitton FW23
Louis Vuitton FW23

Na ruim een jaar na het overlijden van Virgil Abloh, menswear designer bij Louis Vuitton en oprichter Off-White, toonde het high-end merk afgelopen week een nieuwe collectie, dit keer onder leiding van KidSuper. Colm Dillane, beter bekend als KidSuper, is een designer en artiest uit New York en is het brein achter de nieuwe Louis Vuitton collectie. Met het motto ‘more is more’, komt de collectie met een hoop opvallende prints, kleuren en unieke designs. Of de designer in de nabije toekomst Virgil’s legacy zal overnemen is nog niet bekend.

Tijdloze aanpak Dior

Dior FW23
Foto Thibault Camus

High-end merk Dior mag niet ontbreken tijdens de Paris Fashion Week 2023. Het merk toonde zowel voor de dames- als herencollectie tijdloze items die inspiratie halen uit de werken van Yves Saint Laurent. Met tijdloze pakken, gedetailleerde jurken en strakke designs werd de toon gezet. Ook de outfit van acteur Robert Pattinson was een veelbesproken onderwerp en was hij te zien in een Dior outfit voorzien van een rok.

Daniel Arsham

Ook de creaties van kunstenaar en designer Daniel Arsham mogen niet ontbreken in de recap van de Paris Fashion Week 2023. De kunstenaar, bekend van samenwerking met IKEA, Tiffany & Co. adidas, kwam met een gekleid jack dat als het ware uit zijn mal werd ‘gebroken’ voordat het op de runway verscheen. De kunstenaar gebruikt in veel van zijn werken marmer en geeft zijn creaties een crystallized look. De pieces die getoond werden op de runway zijn kenmerkend voor Arsham.

De Paris Fashion Week 2023 kende nog veel meer unieke runways en collecties, maar dit zijn er een paar die ons persoonlijk opvielen. Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina.