Skip to content
Upcoming

De meest bekende en favoriete sport momenten uit de 90s

19 februari 2021 20:00
De meest bekende en favoriete sport momenten uit de 90s

Veel sneakerliefhebbers halen veel inspiratie uit sport. Veel sneakers zijn dan ook begonnen op bijvoorbeeld het basketbalveld. Speciaal voor de Sneakerjagers 90s week, bespreken we de meest bekende en onze favoriete sport momenten uit de 90s! Welk sport moment heeft veel impact gemaakt op jou? Of ben je nog altijd trots op?

‘The Shot’ By Michael Jordan

We nemen je mee naar 1989. Michael ‘Air’ Jordan en zijn team, Chicago Bulls, staan tegenover de Cleveland Cavaliers. Michael speelde op de Jordan 4, die na zijn release niet meteen geliefd was bij de fans. Het staat 99-100 voor Cleveland in de laatste 3 seconden van het spel. De spanning in de zaal is om te snijden. Wanneer Michael Jordan in de laatste 2 seconden de bal in handen krijgt, pakt hij zijn kans. De bal valt, precies op de buzzer, in de basket. De punten gaan het geschiedenis boek in als ‘The Shot’.

Rugby World Cup 1995

We gaan verder naar 1995. De World Cup wedstrijd van 1995 was de eerste grote rugby wedstrijd, nadat wit en zwart gelijk werd getrokken. Het was dan ook de eerste internationale rugby wedstrijd waar Zuid-Afrika aan mee deed. Het land speelde tegen Amerika en won uiteindelijk ook de World Cup. Het moment van de World Cup werd vereeuwigd met een foto van Nelson Mandela, die de World Cup overhandigde aan het winnende team. Deze foto hoort zeker thuis in onze favoriete sport momenten uit de 90s.

sport momenten 90s

Mike Tyson ‘The Bite Fight’

Mike Tyson is nog altijd een veel genoemde naam en staat bekend als de meest gevaarlijke boxer. In 1997 staat Tyson tegenover Evander Holyfield opnieuw in de ring. Het was de wedstrijd waar alle fans naar hadden uitgekeken. Mike werd tijdens de wedstrijd gediskwalificeerd voor het (deels) afbijten van Holyfields oor. De diskwalificatie bezorgde Evander Holyfield de WBA zwaargewicht kampioensgordel en zorgde ervoor dat Mike Tyson zijn bokslicentie kwijt raakte.

“Het is geen excuus, maar ik was gewoon boos dat hij zo goed bokste.” Vertelde de ex-boxer later in een interview. Het gevecht staat nog altijd bekend als ‘The Bite Fight’.

sport momenten 90s

Tiger Woods

We blijven nog even in 1997. Het jaar waar golfer Tiger Woods geschiedenis schreef. Hij brak op 21-jarige leeftijd een groot record. Hij stond in het toernooi namelijk 12 slagen voor op zijn tegenstander. Het record daarvoor was 13 slagen, wat zo’n 135 jaar stand heeft gehouden. Nadat Woods dit record heeft verbroken, werd hij de meest bekende en beste golfer ooit genoemd.

Eldrick ‘Tiger’ Woods kreeg het spelletje aangeleerd van zijn vader en werd de beste speler ooit. Nu zijn succes achter hem licht, is het tijd om de golfclub door te geven aan zijn eigen zoontje.

sport momenten 90s

Serena Williams

1999 was het jaar dat Serena Williams haar naam op de kaart schreef. De tennister stond dit jaar tegenover de nummer 1 van de wereld: Martina Hingis. Serena Williams wist haar tegenstander in ‘straight sets’ te verslaan en werd de nieuwe nummer 1 van het spel. Ditzelfde jaar schreef Serena ook nog eens geschiedenis, door de eerste Afro-Amerikaanse vrouw te zijn die een Grand Slam won. Sindsdien heeft ze nog 22 Grand Slams gewonnen.

sport momenten 90s

Deze week is het 90s week bij Sneakerjagers. We bespreken te gekke herinneringen uit de tijd en maken leuke content over de 90s! Check de video van onze Tom, die langs gaat bij de grootste vintage sneaker collectie van Nederland. Of lees al onze andere blog over de 90s!