Skip to content
Editorial

De luxueuze designs van Filling Pieces

5 januari 2024 19:33
De luxueuze designs van Filling Pieces

Het Nederlandse sneaker en kledingmerk Filling Pieces is sinds de oprichting in 2009 niet meer weg te denken uit de sneakerscene. Oprichter Guillaume Philibert wilde met zijn designs luxueuze sneakers designen voor een schappelijke prijs. Zo gezegd, zo gedaan. Anno 2023 is Filling Pieces nog altijd een geliefd merk bij veel sneakerliefhebbers. Lees hier meer over het verhaal van het Nederlandse designermerk.

Hoe het allemaal begon

Wat begon in een garage is binnen vijftien jaar uitgegroeid tot een wereldmerk. In 2009 startte Guillaume Philibert (@gsrnn) met Filling Pieces. Met het merk wilde Guillaume luxueuze sneakers ontwerpen voor een ‘normale prijs’. Met de introductie van het Low Top design was de toon gezet. De Low Top was de eerste sneaker die de kloof tussen streetwear en high fashion overbrugde.

Beeld @gsrnn

Sinds de introductie van de Low Top zijn er een hoop designs bijgekomen. De sneakers van Filling Pieces zijn te herkennen uit duizenden. De modellen gebruiken premium materialen en hebben moderne, tijdloze designs. De collectie is in de afgelopen jaren erg gegroeid, maar de Low Top blijft nog altijd de signature sneaker.

Filling Pieces
Beeld Filling Pieces

Naast sneakers focust Filling Pieces zich ook op kleding, accessoires en loafers. In elke collectie staat kwaliteit voorop, iets wat ook terug te zien is in de designs.

Huidige collectie

In de huidige Filling Pieces collectie vind je een hoop artikelen voor hem en haar. Van loafers tot aan sneakers en kledingitems. Bekijk hieronder een aantal items uit de collectie en scoor jouw favoriet net voor het feestseizoen.

Filling Pieces Low Eva Sky

Het Low Eva Sky model haalt zijn inspiratie uit het klassieke Low Top silhouet. De sneaker komt met een golvende middenzool die het paar een moderne uitstraling geeft. Het bovenwerk is van premium leer. Gouden details op de tong en op het veterpand maken het paar compleet.

De Loafer Polido

Naast sneakers focust het Nederlandse fashionmerk zich ook op het ontwerpen van loafers. Het Polido model heeft een chique uitstraling. Op de neus zijn prints te zien van onder andere paddenstoelen of vlinders, zoals hierboven getoond is. Gouden details op de wreef en hiel maken de loafers compleet.

De Low Top

Het klassieke Low Top model is onmisbaar in de huidige collectie. De sneaker is zowel voor dames als heren in diverse colorways en materialen te verkrijgen. Of je nu voor organisch leer gaat, suède of liever voor quilted leer gaat – er is voor ieder wat wils.

Let op: het model valt ruim, dus neem een maat kleiner!

Accessoires

De accessoires bij Filling Pieces zijn ook zeker het bekijken waard. In de collectie vind je onder andere deze handtas voor de dames. Het item is gemaakt van stevig leer en komt met zilveren details. Ook voor zonnebrillen ben je hier aan het juiste adres.

Dit zijn slechts enkele items uit het assortiment. Mocht je geïnteresseerd zijn in de gehele collectie van Filling Pieces, klik dan op de knop hieronder. Vergeet Sneakerjagers niet te volgen op Instagram (@sneakerjagers) en blijf up-to-date over de laatste releases en nieuwsberichten.