Skip to content
Upcoming

De Jeremy Scott x adidas samenwerking keert terug

3 juni 2021 15:38
De Jeremy Scott x adidas samenwerking keert terug

Jeremy Scott en adidas keren terug met een nieuwe samenwerking. De eerdere Jeremy Scott x adidas samenwerkingen waren gedurfd, kleurrijk en uniek. Misschien herinner je nog de adidas sneakers met drukke designs, teddyberen en zelfs vleugels. De verwachtingen voor de 2021 samenwerking, zijn dan ook hoog.

Jeremy Scott

Jeremy Scott
Image by Marco Ovando

Jeremy Scott is een Amerikaanse modeontwerper en is de creative director en eigenaar van het merk Moschino. Het merk richtte hij op in 1997 in Parijs en is sindsdien uitgegroeid tot één van de bekendste high end fashion merken. Met Moschino vertegenwoordigd hij de popcultuur. Zijn ontwerpen zijn extravagant en kleurrijk. Zo haalt hij bijvoorbeeld inspiratie uit fast-food ketens en cartoons. Wat je ook van Jeremy Scott zijn ontwerpen vindt, ze zijn zeker herkenbaar, vrolijk en uniek.

Moschino
Moschino
Moschino dress
Images by Peter Stigter

Jeremy Scott x adidas 2003

In 2003 werkte adidas en Jeremy Scott voor het eerst samen, wat uniek was want in die tijd werkte er nog niet veel fashion merken samen met sport merken. De sneakers uit de samenwerking waren op zijn minst opvallend te noemen. De design waren enorm creatieve en schreeuwde popcultuur. Veel mensen waren fan van de extreme looks, zo droegen bijvoorbeeld ook Rihanna en ASAP Rocky een paar uit de collectie. Hieronder zie je een aantal creaties van Scott en adidas. Zoals je kunt zien, heeft hij meerdere designs met vleugels gemaakt. Ook komen de beren een aantal keer terug, die hij vaak op de tong plaatste.

Jeremy Scott x adidas
Image by @treuvius

Daarnaast had ASAP Rocky zelfs een collab met Jeremy Scott en adidas. In 2013 kwam de JS Wings 2.0 uit. Het design was volledig zwart en geïnspireerd op de Amerikaanse vlag. Ook had deze sneaker, de bekende vleugels aan de upper bevestigd. Daarnaast is op de sneaker het sterren patroon van de Amerikaanse vlag geborduurd.

asap rocky x adidas
Image by Hypebeast

Jeremy Scott x adidas 2021

Nu, in 2021, brengen adidas Originals en Jeremy Scott hun creatieve partnerschap terug. Wederom wordt Scott het creatieve brein achter de collectie. Fans verwachten dan ook de items net zo spectaculair zullen worden als de eerdere samenwerkingen. De verwachtingen zijn zeker hoog!

“Partnering again with adidas feels like a homecoming and I’m thrilled to be home!”

Jeremy Scott

Met een korte video, kondigde Scott en adidas de nieuwe samenwerking aan. Naast het nieuws van een nieuwe collab te hebben, bracht het filmpje ook een eerbetoon aan het verleden en een blik op de toekomst. In de video zijn namelijk een aantal van Jeremy Scott x adidas‘ meest populaire designs te zien, waaronder de bekende teddyberen sneakers en schoenen met vleugels. Bekijk het filmpje hieronder:

Video by adidas

Ben jij benieuwd wat voor bijzondere items de Jeremy Scott x adidas 2021 collectie zal krijgen? Dan moet je het nog een paar maanden volhouden, de nieuwe samenwerking zal namelijk lanceren in de herfst van 2021. Houd onze Releasekalender in de gaten om de exacte datum niet te missen. Vergeet tenslotte ook niet de Sneakerjagers App te downloaden, zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van het laatste sneakernieuws!