Skip to content
Brand

De Hot Wheels x Sean Wotherspoon x adidas Superturf collab

22 augustus 2022 10:00
De Hot Wheels x Sean Wotherspoon x adidas Superturf collab

De langverwachte Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure komt eraan. De eerste beelden van deze drievoudige samenwerking werden begin 2022 getoond. Nu heeft de opvallende sneaker een releasedatum en wordt de Sean Wotherspoon collab op 25 augustus 2022 bij adidas gereleased.

Sean Wotherspoon

Sean Wotherspoon is een welbekende sneakerfanaat en designer. In 2013 richtte Wotherspoon Round Two op, een Virginia-based vintage sneaker store. Kort na de oprichting van de vintage store, start Wotherspoon de YouTube serie ‘Round Two The Show’. In deze serie legt hij de sneaker industrie vast vanuit zijn ogen. De serie en store gaan hard en in 2018 ontwerpt Wotherspoon zijn eerste sneaker.

Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure
Foto Guess

Hier gaat het om de welbekende Nike Air Max 97/1. Sinds de release van zijn eerste eigen sneaker, is Sean niet meer weg te denken uit de scene. In zijn designs staat duurzaamheid centraal. Zo gebruiken zijn designs gerecyclede materialen en zijn ze met oog op innovatie ontworpen.

In 2020 kondigt Wotherspoon zijn samenwerking met adidas aan. In hetzelfde jaar dropt de ontwerper zijn eerste sneaker met adidas, de Superstar ‘SuperEarth’. Het design is kenmerkend voor Wotherspoon: kleurrijk, innovatief en duurzaam. Kort na de Superstar volgden de ZX 8000 ‘SuperEarth’, EQT Support 93 ‘Super Earth’ en de Superturf Adventure.

adidas Superturf Adventure

Met name de laatste, de Superturf Adventure, is een opvallende samenwerking. Zo heeft Sean niet alleen de colorway ontworpen, ook is het design van de Superturf Adventure het werk van Wotherspoon. De sneaker is, evenals zijn voorgaande werken, met oog op duurzaamheid ontworpen en heeft een outdoor look. Het model werd in 2021 geïntroduceerd en kent sinds zijn release al verschillende samenwerkingen met onder andere Disney en atmos.

Een opvallend detail op de adidas Superturf Adventure, is de pocket op de neus. Deze hint naar de outdoor lifestyle en is los te maken van het veterpand. Begin 2022 verschenen de eerste beelden van de Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure.

Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure

Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure 'Multicolor'

GX9682 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

De drievoudige collab komt met een opvallende colorway van de Supertuf Adventure. De sneaker heeft een witte upper, deze is van mesh. De overlays hebben opvallende kleuren gekregen en dit hint naar het speelgoedauto merk. Zo staan de auto’s van Hot Wheels bekend om hun vibrante kleuren en kunnen deze van kleur veranderen in verschillende weersomstandigheden.

Passie voor auto’s

De samenwerking met een brand als Hot Wheels klinkt misschien niet erg voor de hand liggend. Toch is dit bij Wotherspoon wel het geval. Naast een passie voor sneakers, heeft de designer ook een passie voor auto’s. Met meerdere, kleurrijke auto’s in zijn garage, wilt de ontwerper de wereld van sneakers en auto’s combineren in zijn volgende collab.

Sean Wotherspoon porsche
Foto Porsche

Hier komt het merk Hot Wheels om de hoek kijken. Het speelgoedauto merk geeft een bijzondere twist aan de sneakers. Zo verandert de mudguard van kleur in verschillende weersomstandigheden, evenals bij de Hot Wheels ‘Color Shifters’ speelgoedauto’s.

In een clip op Sean’s Instagram, toont hij hoe dit bij de adidas in zijn werk gaat. De Superturf Adventure kleurt wanneer die droog is en in de schaduw staat, wit, maar zodra je de sneaker in de regen of zon houdt, verschijnt er een opvallend motief.

Drop

Op deze manier wilt Sean beide werelden combineren in zijn design. De sneaker is met zijn unieke colorway geschikt voor jong en oud. Het bovenwerk is gemaakt met gerecyclede materialen, wat het een duurzame sneaker maakt. Het model wordt ondersteund door de adiPRENE technologie. Dit geeft het paartje demping en comfort.

Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure
Foto’s adidas
Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure
Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure

De Hot Wheels x Sean Wotherspoon x adidas Superturf dropt op 25 augustus 2022 bij adidas en diverse retailers. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates en vergeet Sneakerjagers niet te volgen op Instagram.

Sean Wotherspoon x Hot Wheels x adidas Superturf Adventure 'Multicolor'

GX9682 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders
@sean_wotherspoon