Skip to content
Newsfeed

De gelimiteerde Diadora x Bisso x Loriginal ‘Made in Italy’

14 september 2022 14:14
De gelimiteerde Diadora x Bisso x Loriginal ‘Made in Italy’

Diadora lanceert een nieuwe collab met Bisso en L’original. De drie hebben een gelimiteerde schoen gecreëerd, de ‘Made in Italy’, met slechts 250 paar wereldwijd. We tonen je de sneaker en alle details!

Every day with strong intensity and passion

het leidmotief van de campagne

Deze slogan kenmerkt zowel Bisso als Frank van L’Orginial. In hun samenwerking willen de twee namen recht aan doen aan deze quote door twee specifieke en persoonlijke universums te combineren en in het ontwerp te verwerken. Strong Together!

De sneaker combineert beide DNA’s van de ontwerpers. Dat zie je bijvoorbeeld in het volgende: Bisso is sinds zijn kindertijd geïnspireerd door muziek en de bijzondere klank ervan. Daarom kreeg de sneaker groene en geel/oranje details die doen hinten naar de Jamaicaanse muziekcultuur.

Frank, het gezicht achter L’Orginial, had ook een grote invloed op het ontwerp. Frank is sinds zijn tiende kunstenaar en heeft zich altijd laten inspireren door kleding, graffiti en dans.

Diadora x Bisso x Loriginal 'Made in Italy'
Diadora x Bisso x Loriginal 'Made in Italy'

De kleuren op het bovenwerk hebben daarom allemaal een speciale betekenis, die de ontwerpers hier in detail uitleggen. Hier zie je ook hoeveel kleine, bijzondere details het design heeft.

Diadora x Bisso x Loriginal 'Made in Italy'
Diadora x Bisso x Loriginal 'Made in Italy'

Op 15 september 2022 kun je in verschillende winkels de gelimiteerde ‘Made in Italy’ in handen krijgen. De sneaker zal verkrijgbaar zijn op de website van L’Original, Overkill, AFEW en ook in de winkel van La Boite Collector in Frankrijk. Je zult 180€ opzij moeten zetten en de gelimiteerde Diadora x Bisso x Loriginal ‘Made in Italy’ zal verkrijgbaar zijn in een size range van 36-47.

Zoals gewoonlijk kun je alle andere release info krijgen in onze releasekalender via de button.