Skip to content
Newsfeed

De film ‘Hardcore Never Dies’ toont de rauwe Rotterdamse gabbercultuur

6 november 2023 15:02
De film ‘Hardcore Never Dies’ toont de rauwe Rotterdamse gabbercultuur

De film ‘Hardcore Never Dies’ gaat op 7 november 2023 in première in de RAI Amsterdam. De film, geregisseerd door Jim Taihuttu, toont de Rotterdamse gabbercultuur die in de jaren 90 opkwam. Sneakerjagers zal aanwezig zijn op de première van de film en live verslag geven vanaf de rode loper.

‘Hardcore Never Dies’

De Amazon productie ‘Hardcore Never Dies’ speelt zich af in de jaren 90, midden in de opkomst van de gabbercultuur. De Nederlandse subcultuur staat bekend om nachtenlange raves met XTC-gebruik, stampend op sneakers als de Nike Air Max BW. De gabbercultuur wordt in al zijn rauwheid door filmmaker Jim Taihuttu vertaald in ‘Hardcore Never Dies’.

De film vertelt het verhaal van de zeventienjarige Michael, gespeeld door Joes Brauwers. Michael droomt van een toekomst als pianist, iets waar zijn ouders niets van willen weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij wonder boven wonder door naar de tweede ronde. In de zoektocht naar inspiratie duikt Michaels vervreemde broer Danny, gespeeld door Jim Deddes, plotseling op.

Danny introduceert zijn jongere broertje aan de Rotterdamse gabberscene. Michael komt terecht in een wereld van snoeiharde beats, drugs en broederschap. Wanneer de internationale pillenhandel van Danny uit de hand loopt, moeten de twee broers vechten voor hun leven.

‘Hardcore Never Dies’ is de nieuwe film van Gouden-Kalfwinnaar Jim Taihuttu, tevens de regisseur van ‘De Oost’, ‘Wolf’ en ‘Rabat’. In de hoofdrollen spelen Joes Brauers (‘All Stars en Zonen’) en Jim Deddes (‘Mocro Maffia’, ‘Undercover’ en ‘Joardy Season’). De film is het speelfilmdebuut van Rosa Still en Jordy Dijkshoorn (frontman van ‘De Likt’). Huub Smit (‘New Kids’ en ‘De Oost’) en Joenoes Polnaija (‘De Oost’) spelen belangrijke bijrollen.

‘Hardcore Never Dies’ gaat op 7 november 2023 in première in de RAI, Amsterdam. Sneakerjagers zal aanwezig zijn op het event en verslag doen vanaf de rode loper. Op 9 november 2023 is de film in de bioscoop te zien. Op 8 december 2023 is de film bij Amazon Prime te zien. Houd de Sneakerjagers Instagram (@sneakerjagers) in de gaten voor live content.

Harcore Never Dies
Harcore Never Dies
Harcore Never Dies
Harcore Never Dies