Skip to content
Newsfeed

De eerste beelden van de CLOT x Nike Cortez

18 januari 2023 13:41
De eerste beelden van de CLOT x Nike Cortez

Nike en CLOT komen opnieuw samen en droppen in 2023 de Nike Cortez. De sneaker heeft een innovatieve look en komt met een verwijderbare sleeve. De CLOT x Nike Cortez heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker in de zomer van 2023 verwachten.

CLOT en Nike zijn geen vreemden van elkaar. De twee werkten in het verleden al meerdere keren samen en brachten in 2006 de CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ uit, een sneaker met een transparante toebox. Na deze colorway volgden meerdere Air Max 1 colorways en in 2022 gaf CLOT de Nike Dunk High een transparante, zilveren look.

In de nieuwe samenwerking wordt het Nike Cortez silhouet gebruikt. Het Cortez model is met name op het tennisveld een geliefd silhouet en heeft een retro uitstraling. Opvallend aan de CLOT x Nike Cortez is de verwijderbare sleeve. Deze doet ons denken aan de creaties van Nederlands designstudio Hagel. De sleeve is om de zool en mudguard heen gespannen.

Het bovenwerk van de sneaker is van leer en heeft een witte kleur. Op de tong is het CLOT logo geplaatst. De Swoosh op het middenpaneel kleurt zwart en is evenals de upper van leer. De sleeve heeft een zwarte kleur en is van elastisch materiaal. Bij de hiel is een treklus geplaatst waarmee de sleeve versteld kan worden.

De sneaker haalt inspiratie uit de sport kung-fu. Op de hiel van het paartje is een Chinees teken gezet en het papier uit de shoebox komt met kung-fu inspired prints. De CLOT x Nike Cortez heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de sneaker in 2023 verwachten, hoogstwaarschijnlijk tijdens de zomer.

CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez
CLOT x Nike Cortez