Skip to content
Newsfeed

De eBay x Nike SB Dunk Low brengt ode aan Sandy Bodecker

8 december 2022 21:00
De eBay x Nike SB Dunk Low brengt ode aan Sandy Bodecker
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Eerder in 2022 werd bekend dat de eBay x Nike SB Dunk Low zijn comeback zou maken. In 2003 verscheen deze sneaker voor het eerst en werd er slechts één exemplaar vrij gegeven tijdens een veiling. De opbrengsten van dit exclusieve paartje gingen naar het goede doel. Nu, zo’n 20 jaar later, brengt eBay de classic colorway terug. De sneaker brengt ode aan Sandy Bodecker.

De eBay x Nike SB Dunk Low maakt na 20 jaar zijn comeback en brengt ode aan Sandy Bodecker, ’the godfather of Nike SB’. Sandy Bodecker, Bodecker werkte sinds de jaren ’80 bij Nike en ontwierp de Nike SB-lijn, speciaal voor skaters zoals hijzelf. Met de SB-lijn gaf hij skaters een stem in de sneaker scene. Bodecker overleed in 2018, maar zijn invloeden zijn anno 2022 nog overal terug te zien.

Zo ook bij de opkomende eBay x Nike SB Dunk Low. De sneaker werd in 2003 in een veiling voor maar liefst $30.000 verkocht. De opbrengsten gingen naar het goede doel. Ook deze, opengewerkte variant zal via een veiling te verkrijgen zijn. Van 7 tot en met 14 december 2022 worden er 10 exemplaren van de eBay x Nike SB Dunk Low geveild. Alle opbrengsten gaan naar de Bodecker Foundation ter ere van Sandy Bodecker.

Ook zullen er tijdens de veiling van de eBay x Nike sneaker verschillende classic Nike SB Dunks bij de Skate ‘Em Out Store in Portland te verkrijgen zijn. Hier gaat het om een aantal populaire stijlen van de Nike SB Dunk die in de afgelopen twee decennia gereleased zijn. Deze klassieke colorways zullen opnieuw verkrijgbaar zijn en geven de eBay’s brede selectie aan OG sneakers weer. De winkel zal op 9 en 10 december 2022 van 11.00 tot 18.00 uur open zijn.

“For us, it’s important because we want to honor Sandy and how important he was”, vertelt Garry Thaniel, eBay’s GM van sneakers. “I really do believe without Sandy you don’t have the iconic nature of what the eBay charity Dunk was when it was released in the mid-2000s.”

De veiling voor de eBay x Nike SB Dunk Low is op 7 december 2022 live gegaan. Bieden kan via eBay. Klik op de button hieronder om de veilingen te bekijken. De sneaker zal op 17 december 2022 bij Nike en verschillende retailers gereleased worden. Vergeet ook niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van alle releases.

eBay x Nike SB Dunk Low
eBay x Nike SB Dunk Low
eBay x Nike SB Dunk Low
eBay x Nike SB Dunk Low
eBay x Nike SB Dunk Low