Skip to content
Upcoming

De Converse x Basquiat wordt bijna gereleased

15 september 2021 22:00
De Converse x Basquiat wordt bijna gereleased

Converse komt met nieuwe Basquiat collectie. In deze collectie verwerkt Converse verschillende iconische werken van kunstenaar Jean-Michel Basquiat. De Amerikaanse kunstenaar was erg groot in de jaren ’80 en stond met name bekend om zijn neo-expressionistische werken. De nieuwe collectie van Converse brengt ode aan de schilder en komt met verschillende sneakers en kledingstukken.

Jean-Michel Basquiat

Kunstenaar Jean-Michel Basquiat was een neo-expressionistische kunstenaar met Haïtiaanse en Puerto Ricaanse afkomst. Basquiat begon in de jaren ’70 met het maken van graffiti werken. Samen met Al Diaz, een graffiti kunstenaar in New York City, richtte hij SAMO op.

Jean Michel Basquiat voor zijn eigen werk l Foto van Lizzie Himmel/AP/Brooklyn Museum

SAMO was de tag die Diaz en Basquiat in hun werken gebruikten en was kort voor ‘same old’. Korte quotes als ‘For the so called avant garde’ en ‘Life is confusing at this point’ werden met de SAMO- tag ondertekend. Het duo werkte voornamelijk in Manhattan en omstreken en al gauw werd SAMO een bekend concept in deze regio.

In 1980 ging Basquiat meer zijn eigen kant op met zijn werken. Hij verplaatste zijn werken naar de doeken en ging werken met verf en kwasten. Zijn werken zijn rauw, rommelig en kunnen als kinderwerk worden geïntrepreteerd. In 1982 kwam Basquiat met het schilderij ‘Untitled’. Op dit schilderij is een schedel te zien dat in strakke lijnen en felle kleuren op het doek is gezet. Dit schilderij werd in 2017 voor $110.5 miljoen verkocht. Tot op de dag van vandaag is dit schilderij nog steeds één van de meest dure schilderijen ooit.

Jean Michel Basquiat Untitled
Kunstwerk ‘Untitled’ van Basquiat l Foto van Estate of Jean-Michel Basquiat / ADAGP, Paris / ARS

De kunstenaar overleed op jonge leeftijd (27) aan een heroïne overdosis. In zijn korte carrière heeft Basquiat veel spraakmakende kunstwerken gemaakt en samengewerkt met namen als Andy Warhol en Keith Haring.

Converse Keith Haring

Het is niet de eerste keer dat Converse een bekende kunstenaar in zijn ontwerpen betrekt. In 2021 bracht Converse de Keith Haring x Converse collectie uit. Keith Haring was net als Basquiat een groot kunstenaar in de jaren ’80. Zijn iconische tekeningen gingen over onderwerpen als drugs, aids en apartheid. De stijl van Haring is cartoonachtig en erg speels. Met name zijn dansende poppetjes en kruipende baby’s zijn kenmerkend voor Haring.

Op 13 mei 2021 bracht Converse de Converse x Keith Haring collectie uit. Bij deze modellen waren de bekendste werken van Haring op de silhouetten van de Chuck Taylors en Run Stars gedrukt. Daarnaast werden er shirts en accessoires met werken van Haring bedrukt.

De Keith Haring x Converse Chuck 70 High Top
De Keith Haring x Run Star Hike High

Keith Haring X Converse Run Star 'Black'

171859C · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders

Keith Haring X Converse Chuck Taylor 'White'

171858C · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

Converse x Basquiat

In de nieuwe collectie van Converse zijn verschillende werken van Basquiat verwerkt in de ontwerpen van de sneakers en kledingstukken. Zo is het kunstwerk ‘Dinosaur’ op verschillende silhouetten gedrukt en is het bekende kroontjes-patroon terug te vinden in de collectie. De sneakers Chuck Taylor en Skidgrip zijn in kinder- en unisex maten te verkrijgen. Naast deze twee sneaker modellen bevat de collectie ook verschillende shirts en truien in men sizes.

De sneakers zijn verkrijgbaar in een wit en zwarte colorway. Op beide colorways zijn verschillende kleurige prints gedrukt met kleuren als blauw, rood en geel. Daarnaast is er ook de optie om de sneakers te costumizen. Zo kun je de onderdelen van de sneaker aanpassen naar jouw eigen smaak. Op de tong van de sneaker is de naam ‘Basquiat’ gedrukt met een kroontje ernaast.

De Converse x Basquiat Chuck 70
Converse Basquiat Chuck Taylor
Converse x Basquiat Chuck Taylor All Star
De Skipgrid van Converse x Basquiat collectie

Basquiat X Converse Chuck High 'Dino'

172586C · Prijs vanaf €46,-

Naar alle aanbieders

Basquiat X Converse Chuck High 'Black'

172585C · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders

Basquiat X Converse Skidgrid Low

172584C · Prijs vanaf €45,-

Naar alle aanbieders

De Converse x Basquiat collectie wordt op 16 september 2021 gereleased. De sneaker is verkrijgbaar bij Converse. Houd onze releasekalender in de gaten voor de nieuwste releases. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram en mis geen enkel nieuwtje!