Skip to content
Upcoming

De Converse Run Star Motion is de schoen van morgen

16 juni 2021 12:35
De Converse Run Star Motion is de schoen van morgen

Persoonlijk ben ik een grote fan van het relatief nieuwe Run Star Hike-silhouet van Converse. De Chunky zool met het klassieke bovenwerk van het merk past helemaal in de tijdgeest. Nu tilt Converse het zelfs nog een stapje hoger. Op woensdag 16 juni 2021 om 10.00 uur komt er een gloednieuw silhouet met de redelijk nieuwe CX-technologie: de Run Star Motion in een zwarte colorway. Wij hebben exclusieve info en foto’s voor jou!

Converse Run Star Motion 'Black'

171545C · Prijs vanaf €39,-

Naar alle aanbieders

De nieuwe Run Star Motion | 171545C

De nieuwe Run Star Motion brengt de klassieke Converse designlijnen en vibes waar wij en alle fans al ontelbare jaren van houden! Maar het is allemaal naar een hoger niveau getild met spannende vormen. Het nieuwe Run Star Motion-design bewijst, net als veel onderdelen van de CX-serie, dat Converse de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet op het gebied van comfort en vooruitstrevend design!

171545C
Run Star Motion achterkant

Kenmerkend voor het nieuwe silhouet is natuurlijk de zool, die in een gekarteld of golvend patroon over de zijkanten van de schoen loopt. Het opvallende rubberen profiel van de zool, dat wij al kennen van de Run Star Hike, vinden wij ook hier terug in een iets andere en vooral nog opvallendere vorm.

De tussenzool is bedekt in gebroken wit, terwijl de buitenzool zwart is bij de hiel en bruin onder de punt van de voet. Het bovenwerk is gekleed in zwart en 100% organisch canvas. Daarnaast vind je op de enkel het traditionele All Star-logo. De witte veters maken de look verder compleet.

#TheCrew Backgroundcheck

Converse’s CX-toolkit, die op 10 maart 2020 debuteerde en synoniem staat voor innovatie en nieuw comfort, is ook de basis voor de nieuwste drop van het merk, de Run Star Motion.

Deze zomer krijgen echter in totaal drie nieuwe silhouetten een radicale vorm: de Weapon CX, de Run Star Motion en de Active CX. Deze laatste is misschien wel de meest ambitieuze versie, omdat hij de esthetiek van een hardloopschoen wil combineren met die van een dagelijkse chauffeur die klaar is voor de stad.

CX Converse
Nike

Een bedrijf wordt niet meer dan 100 jaar oud als het niet innovatief genoeg blijft. Dit was precies de motivatie van de ontwerpers en ontwikkelaars van het nieuwe uiterlijk.

Bij Converse staat CX voor een combinatie van traditie, ontwikkeling en toekomstgericht comfort. De toolkit bestaat uit: de CX Stretch Canvas, de CX Foam en een rubberen buitenzool. Het canvas is ultralicht en comfortabel, waardoor hij super gemakkelijk aan en uit te trekken is. Het nieuwe CX Foam is een vindingrijke combinatie van beproefde schuimsoorten, terwijl de rubberen buitenzool zorgt voor flexibiliteit en duurzaamheid.

Innovatie door een beetje ongemak

De nieuwe ontwerpen kunnen als controversieel worden opgevat. Maar net als Tinker Hatfield, die ooit zei dat sommige grote creaties in het begin niet begrepen worden, formuleert Russo ook:

“Growth comes from discomfort. I think it’s a healthy thing when something is shown to people and they’re like, ‘I don’t know about that.’ You get a debate, you get discussion, you get input. Some people say, “Hey, I get it,” and others are like, ‘I don’t.’ But there is a confidence that comes from knowing that you’ve gone through the process, that everything is lined up and it’s been built and designed for the right reasons.”

Phil Russo, VP Design and Innovation bij Converse
Run Star Motion Converse Drop
Converse Run Star Motion

Volg onze Twitter pagina @sneakerjagers voor extra sneaker nieuws en interessante facts. Houd ook onze nieuwspagina in de gaten voor uitgebreide sneaker neiwus. Wil jij de nieuwste kicks in de gaten houden en je favoriete sneakers nooit meer missen? Download dan hier de Sneakerjagers app.

Model poseert in de nieuwe Converse
Converse
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date