Skip to content
Upcoming

De Converse All Star Modern HTM

13 juni 2016 11:58
De Converse All Star Modern HTM

Hoe bekend sommige modellen ook zijn. Een van de grootste iconen is toch wel de Converse All Star. Zijn tijdloze vormen en nonchalante stijl heeft zich meer dan bewezen in de sneaker wereld. Al sinds de vroege jaren 70 hebben veel mensen een paar van deze iconen in de kast staan. All Stars lopen makkelijk weg en zijn voor elke gelegenheid draagbaar onder elk kledingstuk, de verschillende kleurencombinaties maakt dat je van elke kleurcombinatie een paar wilt hebben. Om met iets vernieuwing te komen maar zonder aan de nostalgie van de All Stars te komen heeft Converse nieuw model ontworpen in samenwerking met Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield en Mark Parker, de meesters van innovatie, ook wel ‘HTM’ genoemd.

Hun samenwerking zorgde voor een vernieuwend model, de zogenoemde All Star Modern is bij menig sneaker kenner al erg geliefd. Op het eerste gezicht een heel andere sneaker maar de klassieke lijnen en logo zijn toch terug laten komen. Het doet denken aan een jaren 20 schoen afgeleid van basketbal sneakers. HTM en Converse hebben ontworpen naar een nieuwe sneaker met dezelfde tijdloze uitstraling als de bekendere variant van All Stars.

Converse creative dirctor Bryan Cioffi probeerden te kijken naar wat de All Stars dragers willen en wat ze naast hun dagelijkse verplichtingen nog meer doen. Naar die verlangens kwam er de van hoge kwaliteit, lichte en comfortabele All Star Mordern uit. Deze sneaker heeft een dikke Phylon zool die de perfecte balans biedt van structuur en comfort.

De HTM specials bestaande uit geheel geitenleer laat een nieuwe kant van de luxere sneaker zien. Details als het HTM logo in de hiel lus en enkel patch. Het verborgen detail achter ‘sok lijn’ moet het gevoel geven dat er tot in de puntjes is nagedacht over het ontwerp maar dat er vooral veel plezier was in het ontwerpproces.

“Het gaat om de moderne wijze die we kunnen toepassen op een authentieke manier. Het grootste belang ligt bij onze consument – we maken het voor hun. We willen alleen de beste producten leveren. Dit is de reis die we daarvoor maken, dit zijn de eerste stappen.