Skip to content
Upcoming

De CLOT x Nike Air Max 1 ‘K.O.D.’ CHA is aangekondigd

15 maart 2021 19:34
De CLOT x Nike Air Max 1 ‘K.O.D.’ CHA is aangekondigd

Edison Chen, de co-oprichter van CLOT, heeft via Instagram een teaser van een nieuwe Nike collab gedeeld. Op de donkere foto, zien we een silhouette dat lijkt op de CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ die net is gereleased. Maar wanneer je naar de caption kijkt, lijkt het toch een andere sneaker te zien. Namelijk de CLOT x Nike Air Max 1 ‘K.O.D.’ CHA. 🍵

Air Max 1 'K.O.D.' CHA
Images via Instagram @edcee3000

CLOT x Nike Air Max 1 ‘K.O.D.’ CHA

Later postte Chen ook bovenstaande foto, waarop de sneakers iets beter te zien zijn. Het design lijkt erg op de ‘Kiss of Death’, maar vooral de kleuren zijn anders. Zo lijken er verschillende bruintinten gebruikt te zijn. Daarnaast zijn er dit keer rode details aan het design toegevoegd, bijvoorbeeld op de veters en swooshes.

Uit de naam van de collab is af te leiden waar het design op geïnspireerd is. “Cha” betekent in het Chinees namelijk thee. Wellicht dat de bruine colorway de kleur van de gedroogde blaadjes representeert. Chen postte als caption: “AFTER REFLEXOLOGY USUALLY COMES TEA !!!!!!”, als verwijzing naar het oude en het nieuwe design van de AM1 ‘Kiss of Death’.

Image via CLOT instagram

‘Kiss of Death’ History

Ondanks dat de K.O.D. ‘Cha’ in 2021 pas gaat releasen, lijkt het design toch erg oud te zijn. Het lijkt er namelijk op dat de colorway één van de eerste samples is van de originele release van de CLOT x Nike AM1 uit 2006. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, lijken de foto’s van Chen het meeste op de bovenste schoen. De verschillende bruintinten en de rode details lijken overeen te komen. De onderste schoen is de eindversie van de K.O.D., je ziet hier duidelijk de beige basis en de oranje accenten.

Air Max 1 'K.O.D.' CHA
Image via Instagram @theratwiththehoodie

Word jij blij van deze nieuwe colorway van de CLOT x Nike Air Max 1 ‘K.O.D.’ CHA 🍵? Helaas is er nog geen exacte releasedatum bekend van de collab, maar we verwachten dat deze snel komt. Waarschijnlijk in de lente van 2021. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om de datum niet te missen! Check ook de Sneakerjagers App én onze Instagram-accounts (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns) om altijd op de hoogte te zijn van de laatste releases!