Skip to content
Upcoming

De Bricks & Wood x New Balance 57/40 is on the way

27 mei 2021 16:00
De Bricks & Wood x New Balance 57/40 is on the way

New Balance kondigde onlangs hun partnerschap aan met het Black-owned merk Bricks & Wood. Samen brengen zij een nieuwe versie van het 57/40 silhouet uit. Lees verder voor alle details!

New Balance 57/40

Het 57/40 model ziet er anders uit dan de klassieke New Balance designs. Zo is het leren ‘N’ logo uitvergroot en wordt het overlapt door verschillende overlays. Verder bevat de schoen een mix van verschillende materialen, waaronder premium varkenssuède, mesh en leer. De golvende tussenzool is hoog aan de achterkant, waardoor de zool er erg stevig en extra comfortabel uitziet. Ook is de buitenzool geüpgraded: deze is gemaakt van rubber en is anti-skid.

Het nieuwe Bricks & Wood x NB-ontwerp

Bricks & Wood x New Balance 57/40

Het merk Bricks & Wood uit South Central LA heeft de 57/40 opnieuw vormgegeven voor zijn allereerste samenwerking met New Balance. Bij elke release viert het merk ‘Black Amerika’ en tegelijkertijd geven zij een knipoog naar de South Central LA lifestyle.

De levendige groene kleur op de kick, verwijst naar de buurt in LA waar Bricks & Wood CEO en oprichtster Kacey Lynch heel gepassioneerd over is. Daarnaast heeft de sneaker zilveren overlays op zowel de zijkanten onder de grote N-branding als op de hiel tab. De zool bestaat op volgorde uit de vier kleuren: groen, tan, wit en rood. Deze mix van kleuren geeft de sneaker een unieke look.

De sneaker komt exclusief uit bij Bricks & Wood op 27 mei en vervolgens wereldwijd via New Balance op 4 juni.

From south central with love
From south central with love

Jungle to Jungle short movie

Bricks & Wood x New Balance 57/40 jungle to jungle short movie

“Consider this your brochure to the city, from my Jungle to yours, welcome to Los Angeles”

Kacey Lynch

Naast de schoenen hebben de twee merken een korte film genaamd Jungle to Jungle gemaakt. Deze film is geregisseerd door Curtis Taylor Jr. Het draait om Kasey als een jonge jongen uit South Central die opgroeit en een schoen ontwerpt. De overkoepelende boodschap is dat waar je ook bent in de wereld, er altijd een mogelijkheid is om je dromen waar te maken.

Bricks & Wood x New Balance 57/40
Via New Balance

Kacey en zijn team’s passie voor product storytelling en hun sterke betrokkenheid bij hun gemeenschap is wat ons in eerste instantie tot hen trok.“, zegt Joe Grondin, New Balance’s senior collaboration and energy productmanager. “Wij zijn verheugd om het wereldwijde publiek van New Balance kennis te laten maken met Bricks & Wood en wij staan te popelen om New Balance met deze samenwerking naar South Central te brengen.

Bricks & Wood x New Balance 57/40
By @youngcorey

Blijf dagelijks op de hoogte over nieuwe releases, sneaker en streetwear gerelateerde content via onze nieuwspagina, releasekalender en Instagram.