Skip to content
Upcoming

De bijzondere transfer van Kylian Mbappé

4 september 2017 14:59
De bijzondere transfer van Kylian Mbappé

Deze transferperiode was natuurlijk het grote nieuws: Neymar JR die naar Parijs ging om voor PSG te mogen voetballen. Maar naar onze mening is er een transfer die in het Franse voetbal wellicht nog meer de financial fair play voor schut zet dan de transfer van 222 miljoen van Neymar JR. We hebben het over de transfer van Kylian Mbappé van AS Monaco naar PSG.

In eerste instantie wilde AS Monaco het jonge Franse talent niet laten gaan naar de directe concurrent. Uiteindelijke moest AS Monaco wel toegeven aan PSG toen ze het gevraagde bedrag van maarliefst 180 miljoen euro accepteerde. In eerste instantie is het bedrag natuurlijk schokwekkend hoog, maar we moeten ons gaan realiseren dat het niet meer dan normaal is dat er een bedrag betaald wordt die makkelijk boven de 100 miljoen euro uitkomt voor een speler.

Maar wat het meeste opviel aan de transfer van Kylian Mbappé is dat het in een speciale constructie is opgezet waardoor PSG geen overtreding maakt op het gebied van financial fair play. Het is namelijk zo dat PSG dit jaar de speler huurt van AS Monaco voor één jaar. In het contract is verwerkt dat er de verplichte koop is na het jaar huren voor een bedrag van 180 miljoen euro. Oftewel kort samengevat heeft PSG het Franse Talent al gekocht maar betaald pas over één jaar zodra het weer kan binnen de regels van het financial fair play.

Daarnaast komt PSG natuurlijk met een gruwelijke zwarte third kit. Deze is beschikbaar vanaf 12 september. Die koop je natuurlijk hier, bij FC Sneakerjagers.