Skip to content
Editorial

De beste tips voor het schoonmaken van witte sneakers

18 juli 2022 22:00
De beste tips voor het schoonmaken van witte sneakers

Een paar witte sneakers is een must in iedere kledingkast. Ze zijn tijdloos en kunnen makkelijk gecombineerd worden in iedere outfit. Enige nadeel: witte sneakers zijn het lastigste om schoon te houden. Om je sneakers wit en schoon te houden, hebben we hier de beste tips voor het schoonmaken van jouw paartjes.

Schoonmaken witte sneakers – tips

Tip 1: Was je sneakers met de hand in plaats van de wasmachine

Het klinkt natuurlijk erg verleidelijk om jouw witte sneakers in de wasmachine te gooien wanneer ze vies zijn, maar dit is geen strak plan. Door de hete temperaturen en het ronddraaien van de sneakers in de wasmachine, kan de lijm loslaten. Nog erger; de schoenen kunnen verkleuren of zelfs de zool kan barsten.

Foto Sneakerjagers

Om witte sneakers schoon te maken, kun je deze dus het beste met een borsteltje schoon maken. Er zijn tegenwoordig een hoop merken die cleaning kits verkopen. Deze zijn speciaal gemaakt voor het schoonmaken van sneakers en tasten dus ook niet het materiaal van jouw paartje aan.

Breng een kleine hoeveelheid sop met water op het schone borsteltje aan. Gebruik tijdens het schoonmaken van de sneaker ronddraaiende bewegingen en vergeet hierbij ook niet de veters mee te nemen. Was je sneakers daarna af met lauw water en dep ze droog met een handdoek.

Tip 2: Wasmiddel & tandpasta

Ook kun je jouw witte sneakers met wasmiddel en tandpasta schoonmaken. Deze methode klinkt misschien wat gek, maar doet wonderen voor jouw witte paartjes. Breng een beetje wasmiddel en water op een tandenborstel of ander borsteltje aan en sop jouw sneakers in. Hierbij is het verstandig om wasmiddel speciaal voor witte was te gebruiken.

Witte sneakers schoonmaken
Foto Nike

Dep de sneakers droog en breng hierna wat tandpasta toe op je borsteltje. Ga opnieuw over de sneaker heen en vergeet ook niet de middenzool mee te nemen. Was de sneakers opnieuw af met lauwwarm water en laat ze een paar uurtjes drogen. En voilà! Je witte sneakers zijn weer stralend wit.

Tip 3: Baking soda

Ook kun je jouw sneakers met baking soda schoonmaken. Dit huismiddeltje heeft verschillenden doeleinden en is ideaal voor het schoonmaken van jouw witte sneakers. Gebruik de baking soda in combinatie met (kleurloos) afwasmiddel.

New Balance M2002 'Protection Pack'

New Balance 2002R 'Sea Salt' - Protection Pack

M2002RDC · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders

Meng het zuiveringszout 1:1 met de afwasmiddel en water op de sneaker aan. Breng het mengsel met een schone tandenborstel in cirkelvormige bewegingen op de schoen aan tot het schuimt. Spoel je sneakers met lauwwarm water af en dep je paartjes met een handdoek droog.

Met deze drie methodes houd jij jouw sneakers wit! En mochten jouw witte sneakers écht niet meer schoon te maken zijn, klik dan op de knop hieronder en scoor jouw volgende paartje. Vergeet ook niet Sneakerjagers op Instagram te volgen om zo up-to-date te blijven van de laatste releases.