Skip to content
Staff Picks

De beste sneakers voor de sport weightlifting

23 januari 2023 11:59
De beste sneakers voor de sport weightlifting

We zijn net over de helft van de eerste maand van 2023 wat betekent dat velen van ons hun goede voornemens misschien al in de prullenbak hebben gegooid. Voor degenen die dat nog niet hebben gedaan of nog op zoek zijn naar een nieuwe voornemen, hebben we hier een aantal sneaker picks voor de beste weightlifting sneakers om je jaar “sterk” mee te beginnen.

Sneakers weightlifting

De sport weightlifting vergt een hoop doorzettingsvermogen en inspanning. Weightlifting is een krachtsport die met name onder de mannen erg populair is, maar we sluiten de dames ook zeker niet uit! Voor deze sport, zijn een paar goede sneakers zeker een must. Deze sneakers moeten grip bieden en nauw om de voet sluiten om zo niet grip te verliezen. We tonen je hier een aantal voorbeelden van goede weightlifting sneakers.

Nike Romaleos 4

Nike Romaleos 4
Nike Romaleos 4

De Nike Romaleos 4 heeft een opvallende look. De sneaker kleurt oranje en komt met translucent details. Nog belangrijker; de Nike Romaleos 4 biedt grip en steun in jouw weightlifting work-out. De sneaker komt met extra straps over de neus en upper die jouw voet omarmen. De brede buitenzool zorgt voor grip.

Reebok Legacy Lifter II Schoenen

Reebok Legacy Lifter II Schoenen
Reebok
Reebok Legacy Lifter II Schoenen

Het Legacy Lifter II model van Reebok heeft niet alleen een chique look, het model biedt ook nog eens stevigheid en grip tijdens het weightliften. De sneaker is voor zowel de dames als heren te verkrijgen. Evenals de Nike Romaleos 4, komt ook deze sneaker met verstevigende straps om de neus. De brede zool zorgt voor grip en heeft een metallic finish gekregen.

Converse Chuck 70 Vintage Canvas

Converse Chuck 70 Vintage Canvas
Converse
Converse Chuck 70 Vintage Canvas

De Converse Chuck 70 is een echte klassieker. Niet alleen als lifestyle sneaker, maar ook in sportprestaties doet het model het goed. De Chuck 70 heeft een upper van canvas die de voet als het ware omarmt. De stevige middenzool zorgt voor grip en gaat jarenlang mee. Het model heeft een hoge fit wat ervoor zorgt dat de sneaker alle stevigheid geeft die je tijdens je work-out nodig hebt.

adidas Adipower Weightlifting 3

adidas ADIPOWER WEIGHTLIFTING 3 SCHOENEN
adidas
adidas ADIPOWER WEIGHTLIFTING 3 SCHOENEN

De adidas Adipower Weightlifting 3 sneakers hebben een strak design. De seaker komt in lichtgroene colorway en combineert gouden met zwarte details. Om de hiel is een extra strap geplaatst, deze biedt stevigheid. Op de ton is het adidas logo geplaatst. Het bovenwerk is van canvas. De verbrede zool biedt steun en comfort.

New Balance MINIMUS TR

New Balance MINIMUS TR
New Balance
New Balance MINIMUS TR

De New Balance Minimus TR trainingsschoen is een absolute must-have voor iedereen die op zoek is naar een goede ondersteunende, lichtgewicht schoen. Dankzij de premium liner hoef je geen sokken te dragen in de schoenen, wat zorgt voor meer comfort.

Reebok Nano X2 Froning

Reebok Nano X2 Froning
Reebok
Reebok Nano X2 Froning

De Reebok Nano X2 Froning past perfect bij een actieve levensstijl. Het geweven Flexweave®-bovenwerk zorgt voor een comfortabele stretch met doelgerichte ondersteuning, wat weer bijdraagt aan de stabiliteit. De opvallende oranje kleur laat je shinen in de sportschool.

Nike Blazer Mid ’77

Nike Blazer Mid '77 
Nike
Nike Blazer Mid '77 

Een sneaker die niet mag ontbreken is de Nike Blazer Mid ’77, die je steeds vaker in de sportschool ziet verschijnen. Het paartje biedt ondersteuning doordat het ontwerp je enkels omsluit en de platte buitenzool zorgt voor stabiliteit. Ideaal bij het squatten!

adidas Powerlift 5

adidas Powerlift 5
adidas
adidas Powerlift 5

De adidas Powerlift 5 biedt de perfecte combinatie tussen comfort, stabiliteit en grip. Het canvas bovenwerk is licht en heeft inzetstukken van open mesh, wat zorgt voor extra ventilatie. De combinatie van klittenband en veters zet de middenvoet vast, en een wig in de middenzool zorgt voor rotsvaste stabiliteit bij zware lifts.

Dit waren volgens ons de beste weightlifting sneakers! Het is belangrijk om te kijken welke doelen je wilt bereiken en op basis daarvan kun je een paartje shoppen. Iedere schoen draagt bij aan bepaalde doelen. Start het nieuwe jaar sterk met deze weightlifting sneakers! Benieuwd naar meer artikel zoals deze? Werp dan een blik op de Sneakerjagers nieuwspagina!