Skip to content
Brand

De beste Jordan samenwerkingen bij StockX

30 november 2021 21:30
De beste Jordan samenwerkingen bij StockX

Van artiesten tot aan designermerken, Jordan heeft een hoop samenwerkingen gehad die de sneakerwereld flink op zijn kop hebben gezet. De collabs van Jordan zijn allemaal te vinden bij StockX. Om terug te kijken naar een paar van de beste samenwerkingen met het Jumpman merk, hebben we samen met StockX een lijst samengesteld.

Union La x Air Jordan 1 ‘Black Toe’ | BV1300-106

Jordan StockX

We beginnen de lijst met de Air Jordan 1 in samenwerking met UNION La. UNION LA is een winkel uit New York en ‘has been keepin’ you fly since 1989‘, zoals de store zelf zegt. Daarnaast heeft UNION LA ook een vestiging in Los Angeles liggen. De winkel representeert de mode van de jeugd- en tegencultuur van New York en samen met Nike heeft UNION LA een hoop opmerkelijke paartjes uitgebracht. De ‘Black Toe’ is hier één van en is gemaakt als een soort Frankenstein mash-up van het model.

Off-White x Air Jordan 4 ‘Sail’ | CV9388-100

Off-White x Air Jordan 4

Ook Off-White is in het lijstje met beste Jordan samenwerkingen te vinden. Samen met Nike bracht het streetwearlabel verschillende modellen van Jordan uit, waaronder de Air Jordan 4 ‘Sail’. De sneaker bracht een hoop elementen met zich mee waar Off-White bekend om staat. Zo heeft het paartje een strakke look en de typische branding op de midsole.

Dior x Air Jordan 1 High | CN8607-002

Dior x Air Jordan 1

In 2020 bracht Nike samen met Dior een opmerkelijk paartje uit. Dit was de Air Jordan 1 met een minimalistisch design. De sneaker combineerde de kleuren wit en grijs met elkaar en werden ondersteund met ‘Icy’ buitenzolen. Het opmerkelijke aan de sneaker, de Swoosh op het middenpaneel. Hierop is het bekende Dior printje op gedrukt.

Supreme x Air Jordan 5 ‘Desert Camo’ | 824371-201

Supreme x Air Jordan 5

Supreme is geen onbekende bij Nike. Het merk is meerdere malen met Nike samengekomen voor verschillende collabs. De Air Jordan 5 is er één van en heeft drie verschillende colorways gekregen, waaronder de ‘Desert Camo’. Op de hiel is het cijfer ’94’ gedrukt. Dit staat voor het jaar waarin Supreme werd opgericht. Verder komt het paartje gekleed in een camo jasje en kun je op het middenpaneel het Supreme logo spotten onder het doorzichtige gaas.

Just Don x Air Jordan 2 ‘Varsity Royal’ | 717170-405

Jordan StockX

De Air Jordan 2 in samenwerking met Just Don is een opvallende. De sneaker combineert verschillende materialen met elkaar en is volledig in het blauw gezet. Daarnaast brachten Just Don en Nike nog twee andere colorways van het model uit. Ook deze paartjes zijn een mix van suède en quilted leer en hebben een ‘Beach’ en ‘Artctic Orange’ colorway gekregen.

KAWS x Air Jordan 4 | 930155-003

KAWS x Air Jordan 4

Een ander opvallend paartje uit de samenwerkingen van Jordan, is de KAWS x Air Jordan 4. Naast de collab met Nike, bracht KAWS ook al een paar andere schoenen uit met merken als VANS, BAPE en DC. De sneaker is volledig in het grijs gezet en heeft een suède upper gekregen. De middenzolen zijn van nubuck gemaakt en worden ondersteund met glowing buitenzolen.

Public School x Air Jordan 12 | 130690-003

Jordan StockX

Het laatste paartje uit de lijst met beste Jordan collabs van StockX, is de Air Jordan 12 in samenwerking met Public School. Het Amerikaanse merk heeft al vaker met Jordan samengewerkt, maar toch is de AJ 12 eentje die niet vergeten mag worden. Het silhouet komt gekleed in een donker grijs jasje en heeft een nubuck upper.

Tot zo ver de beste Jordan samenwerkingen van StockX. Uiteraard kun je op de website van StockX nog een hoop andere toffe Jordan collabs vinden.