Skip to content
Staff Picks

De beste custom sneakers van december 2021

31 december 2021 21:00
De beste custom sneakers van december 2021

Om 2021 goed af te sluiten, blikken we terug op de beste custom sneakers van december. Naast indrukwekkende sneaker releases, zijn er ook een aantal creatievelingen die van elke release een bijzondere custom maken. Soms is deze customized kick geïnspireerd op een design en soms maakt de maker een geheel eigen concept.

Beste custom sneakers van december 2021

Nike Air Max 1 customized by @vijzbespokes

beste custom sneaker

Afgelopen maand ontstonden de eerste geruchten dat de Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp Pack’ terug zal keren. Het paar releasde in 2004 en was toen al erg populair. Dat komt vooral door de opvallende look: de toebox en kraag waren gemaakt van jute. Sam van IJzendoorn, ook bekend als VIJZ, kreeg het verzoek om van deze AM1 een Mid variant te maken. Hierdoor is het paar geschikt voor het koude weer.

New Balance 2002R customized by @staniflou

customized sneaker

Deze New Balance 2002R is onder handen genomen door @staniflou. De gescheurde overlays, doen denken aan het Protection Pack dat release in een witte, lichtgrijze en donkergrijze colorway. Deze tinten zijn bij deze custom omgewisseld voor felle kleuren. De combinatie van het roze, groen en beige zorgt voor een bijzonder resultaat.

Air Jordan 3 customized by @kenji_graphics

Kenji Graphics

Kenji Graphics heeft dit paartje omgetoverd tot een mix van vintage en modern. Dit oude paartje heeft hij aangepakt door met verf de unieke Fragment Blue kleur toe te voegen. Deze kleur is bekend door de samenwerking van Jordan en Fragment op de Air Jordan 1. Ook dropte deze kleur op de samenwerking met Nike en Travis Scott, eerder dit jaar. Met deze opvallende blauwe tint lijkt de schoen meteen heel anders.

Patta x Nike Air Max 1 customized by @vijzbespokes and @evange_____

Vijzbespokes

Afgelopen najaar kwam Patta eindelijk weer met een Nike Air Max 1 samenwerking. Patta en Nike zijn geen vreemden van elkaar, al hun eerdere AM1 collabs zijn razendpopulair. Logisch dat de nieuwe ‘The Wave’ samenwerking ook veel aandacht trok in de sneaker scene. Er werd tijdens de releases veel gespeculeerd over de colorways. Ook inspireerde het anderen om een eigen draai aan het ontwerp te geven. Zo kozen VIJZ en Evange voor een prachtige paarse tint.

Patta x Nike Air Max 1 customized by @jbfcustoms and @evange_____

patta the wave

Ook bedacht Evange samen met JBF Customs een heel ander design. Het ‘Wavy Lawn Maintenance’ thema heeft verschillende tinten groen gekregen.

Patta x Nike Air Max 1 customized by @woodforsneakers

beste custom sneaker

TDubz bedacht dat The Wave samenwerking ook een ode mocht geven aan de geschiedenis. Hij kwam met het idee om terug te gaan naar de oorsprong van de Air Max 1. De sneaker de originele rode colorway gekregen als het paar uit 1987.

Air Jordan 1 Low customized by @chefhuyle

chefhuyle

Huy Le ontwierp deze Air Jordan 1 Low voor actrice Chloë Moretz. Het design doet denken aan de Off White x Jordan samenwerkingen. Ook past de schoen goed bij de stijl van Chef Huy. Zijn customs hebben altijd een vintage uitstraling door de vaak vergeelde kleuren.

Air Jordan 11 customized by @jbfcustoms

beste custom sneaker

We sluiten dit rijtje custom sneakers af met een kerst ontwerp. JBF Customs presenteert hier de Holly Air Jordan 11 in een “klassiek” jasje. Details die de schoen een kerstgevoel geven zijn de gelaserde hulst blaadjes bij de heel. Ook valt natuurlijk de op maat gemaakte rode en groene olifantenprint op, dat een licht glanzend effect heeft.

Dit zijn volgens ons een deel van de beste custom sneakers van afgelopen december 2021. Wil je op de hoogte zijn van nog meer creatieve customs? Volg ons dan via Instagram @sneakerjagers en @sneakerjagers_wmns. Hier re-posten we unieke paartjes, die zeker het liken waard zijn!