Skip to content
Upcoming

De beste 90s outfits – Girls & Boys

17 februari 2021 21:00
De beste 90s outfits – Girls & Boys

Het is 90s Week bij Sneakerjagers! Dit betekent dus ook dat we de beste content rondom de 90s met jullie delen. Vandaag is het tijd voor een gave styling blog: we laten jullie de coolste sneakers en kleding zien om hedendaagse 90s outfits te creëren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Download dan onze app om geen releases te missen, en houd onze blogs op onze website in de gaten.

90s Outfits for girls

Onze eerste look is geïnspireerd op de legendarische film Clueless die uitkwam in 1995. De film heeft een grote fashion movement teweeg gebracht destijds. Gingham en ruitjes waren de nieuwe strepen, maar ook de hoeden van de beste vriendin van Cher zagen we opeens overal langskomen.

Wij hebben gekozen voor een lichtblauwe geruite slipdress, gecombineerd met de adidas Nizza Platform die ons direct terug naar de 90s brengen met zijn hoge zool. Daarnaast heb je natuurlijk nog classic knee-high sokken nodig om de look compleet af te maken.

adidas Nizza Platform

FV5322 · Prijs vanaf €30,-

Naar alle aanbieders
Adidas Nizza Platform
Knee high socks asos
Asos checkered dress

Oversized leren jackets a la The Matrix (1999) waren ook een grote hit. In deze look hebben we er eentje gecombineerd met een classy shiny shoulder bag voor een interessante textuur combinatie. Om de look af te maken kun je de zwarte items met een witte Nike Air Force 1 dragen. Wij hebben gekozen voor het Nike Air Force 1 Shadow model, voor wat moderne details, maar de opties zijn natuurlijk eindeloos.

Nike Air Force 1 Shadow 'White'

CI0919-100 · Prijs vanaf €72,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Shadow
Shiny leather bag asos
oversized leather jacket asos

Onze derde look voor de girls is gebaseerd op de pop iconen, de Spice Girls, die de fashion market overnamen in de 90er jaren met hun gewaagde keuzes. De Spice Girls waren bijna altijd te vinden op platform shoes, vandaar dat we voor deze look gekozen hebben voor de Converse Digital Powder Platform. Dit maken we af met een lichte high waisted jeans en een kort lichtblauw vestje.

Digital Powder Platform Chuck Taylor All Star High Top

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Light blue mom jeans asos
Light Blue cropped top

Een woord: accessoires. Deze looks zijn natuurlijk niet af zonder accessoires, zoals rechthoekige sunglasses, of een glanzende schoudertas. Iets meer van de zomerse looks? Ga dan voor een leuke haarband, zoals deze met cherries, te koop in een 2 pack bij Asos.

Green shoulder bag
Pink sunglasses
Cherry and pink bandana

90s outfits for boys

Ook voor de mannen hebben we twee coole outfits uitgezocht. De eerste neemt een wat gewaagdere toon aan met een opvallend jack met vrolijke kleuren, lichtblauwe baggy jeans, en deze gave New Balance Vision Racer X Jaden Smith sneakers. Deze sneakers zijn ontstaan uit de derde samenwerking tussen Jaden Smith en New Balance, en zijn gemaakt uit recycled Mesh en kustleer resten. Koop hem hier.

Jaden Smith X New Balance Vision Racer 'White'

MSVRCJSA · Prijs vanaf €169,-

Naar alle aanbieders
New Balance Jaden Smith Sneakers
Asos light blue washed jeans
Striped blue yellow read shirt for men

Onze tweede look is iets neutraler. Hierbij combineren we witte nep-leer Old School Vans, met een corduroy hemd voor een speling van texturen. De vrolijke “No worries” text op het hemd geeft een speelse draai aan het lichtbruine item. Combineer dit met een grijze jeans met scheuren en de look is af!

White leather Old Skool Vans
Fitted ripped light blue jeans
corduroy shirt light brown for men