Skip to content
Newsfeed

De ‘Bacon’ colorway keert terug op de Nike Dunk Low WMNS

13 september 2023 18:18
De ‘Bacon’ colorway keert terug op de Nike Dunk Low WMNS

Nadat Nike in 2021 al eerder de iconische Nike Air Max 90 ‘Bacon’ uit 2004 opnieuw uitbracht, maakt de colorway wederom zijn terugkeer. Nike past namelijk het geliefde ‘bacon’ kleurenschema toe op het bekende Dunk Low silhouet. Alles wat je moet weten over de Nike Dunk Low WMNS ‘Bacon’ release lees je hieronder!

De Bacon colorway heeft dus zijn oorsprong in de legendarische samenwerking uit 2004 met Dave Ortiz en DQM. Het idee achter deze unieke kleurstelling kwam voort uit het simpele, maar doeltreffende concept van een pakje spek als inspiratiebron. Door de karakteristieke rode, bruine en roze tinten van varkensvlees te vertalen naar het silhouet, ontstond al snel de perfect color-blocking voor de Air Max 90.

De exclusieve dames Nike Dunk Low is vervaardigd uit wit getrommeld leer, wat opvallend contrasteert met levendige rode suède overlays. Verder vind je een subtiele spekachtige roze touch terug op de Swooshes aan de zijkanten, de luchtige mesh tong en het Nike-logo in reliëf op de hiel. Daarnaast zijn bruine accenten te zien op de suède hiel en het gestikte merklabel op de tong. Bijkomende kleurelementen sieren de rode binnenzolen en de bruine voering. Tot slot rust de sneaker op een witte tussenzool en een donkerbruine buitenzool, terwijl de bruine veters de finishing touch zijn voor een frisse en gedetailleerde afwerking.

Tijdens de feestdagen van 2023 zal de Nike Dunk Low ‘Bacon’ beschikbaar zijn. Je kunt hem dan vinden bij geselecteerde retailers en Nike zelf, zowel fysiek als online. Blijf op de hoogte met de Sneakerjagers releasekalender om ervoor te zorgen dat je deze langverwachte release niet mist!

Nike Dunk Low 'Bacon'
Nike Dunk Low 'Bacon'
Nike Dunk Low 'Bacon' bovenkant
Nike Dunk Low 'Bacon' achterkant
Nike Dunk Low 'Bacon' buitenzool
Nike Dunk Low 'Bacon' Swoosh