Skip to content
Brand

De Asphaltgold x PUMA Palermo ‘Scopa’ brengt ode aan het Italiaanse kaartspel

1 mei 2024 19:33
De Asphaltgold x PUMA Palermo ‘Scopa’ brengt ode aan het Italiaanse kaartspel

Asphaltgold en PUMA slaan voor het eerst de handen ineen. Het duo komt met de Palermo in een ‘Scopa’ colorway. De naam verwijst naar het traditioneel Italiaans kaartspel Scopa. Het spel staat synoniem voor een uitnodiging om je welkom te voelen. De Asphaltgold x PUMA Palermo ‘Scopa’ dropt op 4 mei 2024.

Scopa

“Aggiungi un posto a tavola, che c’è un amico in più” is een Italiaans spreekwoord dat iets betekent als “pak een stoel, want er komt een vriend aan”. De gezegde symboliseert de Italiaanse gastvrijheid, het gevoel van vrienden en familie, saamhorigheid en het maken van herinneringen.

Het Italiaanse kaartspel Scopa is dan ook iets wat vaak gespeeld wordt bij dit soort gelegenheden.

Speciaal voor de eerste samenwerking, komen PUMA en Asphaltgold met een release van de Palermo ‘Scopa’. De Palermo is een klassiek voetbalsilhouet uit de jaren 70. Na enig succes in de jaren 80, verscheen de sneaker van de radar. In 2023 maakte het model zijn comeback en met succes.

Asphaltgold x PUMA Palermo 'Scopa'
Asphaltgold x PUMA Palermo 'Scopa'

De Palermo ‘Scopa’ gebruikt de kleuren van het kaartspel. Het bovenwerk gebruikt de materialen nylon, nubuckleer en suède. De binnenvoering is gemaakt van rood terry materiaal. Over het design heen zijn de logo’s van PUMA en Asphaltgold geplaatst. Op de buitenzool is een zonnetje geplaatst, een waardevol symbool uit het spel.

Asphaltgold x PUMA Palermo 'Scopa'

Onder de labels zitten kleine, verborgen boodschappen. In de campagne van de samenwerking is de Italiaanse keeperslegende Gianluigi Buffon te zien. De Asphaltgold x PUMA Palermo ‘Scopa’ dropt op 4 mei 2024 exclusief bij Asphaltgold.