Skip to content
Upcoming

De Asics Gel-Lyte III OG ‘Emerald’ maakt een comeback!

29 juli 2020 12:07
De Asics Gel-Lyte III OG ‘Emerald’ maakt een comeback!

Het is alweer 30 jaar geleden sinds de aller eerste Asics Gel-Lyte III uitkwam. Om het grote succes van dit model te vieren krijgt één van de OG colorways een re-release. We hebben het hier natuurlijk over de ‘Emerald’ colorway. Een sneaker met een opvallende look en een fantastische kleurencombinatie. Eerder bracht Asics ook de OG ‘Citrus’ colorway opnieuw uit die nu nog voor een mooi prijsje te bemachtigen is.

Het succes in 1990

In het jaar 1990 was het designer Shigeyuki Mitsui die zijn creativiteit de vrije loop heeft gelaten en hiermee de Asics Gel-Lyte III heeft gecreëerd. Deze hardloopschoen is uitgegroeid tot misschien wel het meest bekende model van Asics en is tegenwoordig overal in het straatbeeld te zien. Een typisch detail op deze sneaker is de tweedelige tong die oorspronkelijk afkomstig is van de Asics Gel-LD Racer. De schoen keert nu terug in zijn originele vorm en colorway.

Asics Gel-Lyte III OG ‘Emerald’ | 1191A266-103

Voor de 30e verjaardag van de Gel-Lyte III brengt Asics dus de OG ‘Emerald’ colorway terug. Het bovenwerk is voorzien van basic kleuren zoals wit en crème in combinatie met opvallende hints in de kleuren Teal en blauw/paars. De upper is voorzien van verschillende materialen zoals mesh en synthetisch leer, maar ook zacht suède. Een opvallend detail op het bovenwerk is het zwarte gaas. Dit gaas is te zien op beide zijkanten van de sneaker en ook op de hiel. Uiteindelijk is de upper geplaatst op een rustig ogende midsole met Gel technologie en demping in de hiel voor een goede schokabsorptie en comfort. De sneaker wordt afgemaakt door de zwart gekleurde outsole.

Wil jij de Asics Gel-Lyte III OG ‘Emerald’ bemachtigen? Dan hoef je niet meer zo lang te wachten. Vrijdag 31 juli zal dit paartje namelijk verkrijgbaar zijn voor een prijs van €120,-. Benieuwd waar je ze kan scoren? Check dan hieronder alle aanbieders. Toch op zoek naar iets anders? Blijf dan vooral onze releasekalender in de gaten houden voor de nieuwste releases!

Asics Gel-Lyte III OG 'Teal Blue'

1191A266-103 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Images by Asphaltgold