Skip to content
Upcoming

De Air Max Pre-Day is het nieuwste Nike model

17 maart 2021 21:33
De Air Max Pre-Day is het nieuwste Nike model

Nike heeft aangekondigd een nieuw model te releasen, namelijk: de Air Max Pre-Day. Wat bijzonder is aan dit model, is dat de schoen verschillende materialen en technologieën van eerdere Nike sneakers combineert. Ben je benieuwd welke dit zijn? Check dan snel alle details van de Air Max Pre-Day hieronder!

Air Max Pre-Day
Images by Nike

Air Max Pre-Day

De Air Max Pre-Day is een perfecte mix van zowel oude als hedendaagse Nike technologieën. De vorm van de upper lijkt op die van de Air Tailwind, die in 1978 als eerste debuteerde met de revolutionaire Air Cushion Technology. Maar op de zool is dan juist weer de zichtbare Air te zien, iets wat voor het eerst op het Air Max 1 model werd toegepast.

De Air unit is dezelfde die wordt gebruikt in de huidige Air Max 1s, Air Max 90s, Air Jordan IIIs, IVs, Vs en VIs. Maar er is een klein verschil: in plaats dat de Air alleen te zien is door een doorzichtig luikje, is de volledige Air unit nu volledig zichtbaar tussen de tussen- en de buitenzool. De demping door de Air zou daarom op dit model nòg beter zijn.

Nike technology

Dat het model ook hedendaags is, blijkt ook uit de gerecycled materialen die zijn verwerkt in de schoen. Zo is er ten minste 20 procent gerecycled materiaal gebruikt in de sneaker. De upper bestaat uit 100 procent gerecycled polyester en de buitenzool uit ongeveer 13 procent Nike Grind Rubber.

‘Light Liquid Lime’ | DD0338-300

Voor de eerste release van het model, is er gekozen voor een frisse colorway. De lichtgele en lichtgroene tinten hebben de toepasselijke naam: ‘Light Liquid Lime’ gekregen.

DD0338-300
Air Max Pre-Day

Om meer contrast in het design aan te brengen, is er voor zwarte details gekozen. Zo valt de grote, gladde swoosh op de zijkant van de schoen erg op. Ook op de zool, rondom de Air Unit, is deze donkere kleur aangebracht. Hierdoor valt de transparante Air Bubble goed op. Daarnaast steekt de zool iets uit, zodat deze net wat langer is dan de upper. Dit lijkt op de Sacai x Nike LD Waffle collab, waarbij de sneakers ook een uitstekende zool hadden. Tenslotte zorgen de witte tussenzool, veters en tong ervoor dat de sneaker een moderne uitstraling krijgt.

Nike sole
Sneakers

Wat vind jij van het nieuwste Nike model? Dat Nike geschiedenis met innovatie heeft gecombineerd, is in ieder geval niet te ontkennen. De Air Max Pre-Day zal beschikbaar zijn op 26 maart 2021 om 9:00 uur voor €130 bij Nike.

Nike Air Max Pre-Day 'Light Liquid Lime'

DD0338-300 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders
Swoosh
Air Max Pre-Day