Skip to content
Upcoming

De Air Max 1 Tokyo, winnaar van Nike On Air 2018

5 april 2019 23:05
De Air Max 1 Tokyo, winnaar van Nike On Air 2018

In 2018 konden we stemmen op meerder sneakers van de door Nike georganiseerd On-Air contest. Één terechte winnaar is de Air Max 1 ‘Tokyo Maze’ designer door Yuta Takuman.

Doormiddel van On-Air bood Nike de kans aan verschillende ontwerpers in 6 steden om een Air Max te ontwerpen. Iedere stad zou een winnaar krijgen en die van Tokyo is de enige Air Max 1 in de collectie. Een unieke a-symmetrische colorway met eigenzinnige details!

Nike Air Max 1 ‘Tokyo Maze’

De linker sneaker is zwart met wit en de rechter sneaker is wit met zwart. Zoals de naam ‘Tokyo Maze’ al doet vermoeden is de sneaker gebaseerd op Tokyo. Een stad die voor mensen als een druk doolhof word ervaren. Het is een miljoenenstad met vele wegen, gangen en metrolijnen. Op de upper van de sneakers is dan ook duidelijk een doolhof patroon te herkennen. Het patroon op upper is gemaakt van verschillen in diktes en patronen. Deze basis staat op een zwarte midsole waarin een rode Air-Unit te vinden is. Deze rode Air-Unit is weer een verwijzing naar de bekende Tokyo Tower. Een van de tofste details is onderop de sneaker te vinden, namelijk de ‘clear outsole’. Onder de outsole staat de tekst: TOKYO MAZE.

Maar niet alleen deze grote vlakken zijn uniek, op de sneakers zitten veel details waar goed over nagedacht is. Zo zijn de sneaker standaard geveterd met regenboog-veters die de diversiteit van de stad representeren. Wil je nou wat anders dan regenboog-veters? Geen probleem want er zitten nog 3 verschillende veters bij. De branding op de tong is ook te verwisselen met de meegeleverde patches.

De Air Max 1 ‘Tokyo Maze’ zal op 13 19 april uitkomen. De gehele collectie bestaat dan ook uit unieke en toffe sneakers, check deze HIER.

Nike Air Max 1 - On Air 'Tokyo Maze'

CI1505-001 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders
Images: Sneakerjagers | Photographer: Nikki van Toorn