Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 6 ‘Carmine’ komt terug in 2021

23 februari 2020 12:42
De Air Jordan 6 ‘Carmine’ komt terug in 2021

2021 duurt nog even maar het heeft nu al een paar heerlijke vooruitzichten. Één daarvan is natuurlijk het 30 jarige jubileum van de Air Jordan 6. In 2021 is het namelijk precies 30 jaar geleden dat Jordan Brand de Air Jordan 6 voor het eerst uitbracht en dat zal gevierd worden met de de Air Jordan 6 ‘Carmine’.

De Air Jordan 6 is natuurlijk de sneaker waar Michael Jordan zijn eerste NBA Championship in won en heeft een aantal iconische colorways. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Infrared’ Air Jordan 6, maar natuurlijk ook meer recentere releases zoals de Aleali May x Air Jordan 6, de Travis Scott x Air Jordan 6, of de ‘Washed Denim’ Air Jordan 6 zijn erg populair.

De Colorway

De Air Jordan 6 ‘Carmine’ is natuurlijk een echte Retro en gedragen tijdens verschillende NBA wedstrijden door Michael Jordan. De kleuren van de sneaker passen daarom ook perfect bij het tenue van de Chicago Bulls. Het witte bovenwerk word gebroken door rode panelen op de voorkant van de sneaker. De release in 2021 zal een echte ode zijn aan de sneaker die in 1991 uitkwam en bezit daarom ook alle details van de sneaker uit 1991. Kijk bijvoorbeeld naar de Nike Air branding in het rood op de hak van de sneaker. Ook kunnen we een rode lacelock met een zwarte Jumpman verwachten op de Air Jordan 6.

De midsole is zwart met wit gekleurd en word ondersteund door de Nike Air technologie. Het zwart van de midsole zien we ook terug op de tong. De veters zijn uiteraard wit gekleurd.

Na releases in 1991, 2008 en 2014 word er verwacht dat de Air Jordan 6 ‘Carmine’ terug zal keren in 2021. Houd onze releasekalender in de gaten voor meer informatie over deze release. De foto’s hieronder weergegeven zijn foto’s van de release ui 1991.

Air Jordan 6 'Carmine'
Air Jordan 6 'Carmine'
Air Jordan 6 'Carmine'
Images by SHOF / zsneakerheadz