Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 4 ‘Fire Red’: From 1989 to 2020

17 september 2020 15:30
De Air Jordan 4 ‘Fire Red’: From 1989 to 2020

De Air Jordan 4 is naar mijn mening een van de beste Air Jordan modellen ooit. Naast natuurlijk de prachtige colorways en materialen is het vooral het verhaal erachter die de sneaker nog beter maakt dan dat hij al is. Zeker bij OG colorways, zoals deze De Air Jordan 4 ‘Fire Red’, heeft de sneaker een rijke geschiedenis.

1989

We gaan terug naar 1989. Het jaar Nintendo de Game Boy voor het eerst uitbracht en dat de eerste aflevering van The Simpsons werd uitgezonden op TV. In dit zelfde jaar begon Michael Jordan aan zijn vijfde play-off run met de Chicago Bulls. Na het jaar ervoor in de tweede ronde (Conference Semifinals) 4-1 verloren te hebben van de Detroit Pistons waren Micheal Jordan en de Chicago Bulls gebrand om dit seizoen de grootmachten zoals de Detroit Pistons, Boston Celtics en de Los Angeles Lakers aan te vallen.

Michael Jordan speelde dit seizoen op de Air Jordan 4. Na het grote succes van de Air Jordan 3 stond Nike designer Tinker Hatfield voor een moeilijke opgave. Hoe zou de Air Jordan 4 een nog groter succes kunnen worden dan het Air Jordan 3 model? Toen het model voor het eerst uitkwam in 1989 was het ook zeker nog geen succes. De mensen hadden zelfs een afkeer naar het nieuwe Jordan model.

De Air Jordan 4 kwam uit in vier verschillende colorway die tot de dag van vandaag nog steeds worden gezien als de beste colorways op dit vierde model in de Jordan series. De ‘Fire Red’, ookwel ‘Tech Red’, was de colorway die perfect de kleuren van de Chicago Bulls naar voren bracht. Met een witte basis en details in het zwart en rood paste de sneaker perfect bij het team waar Michael Jordan zo veel succes mee had.

De Air Jordan 4 'Tech Red'

Playoffs

Dit succes moest nog even op zich laten wachten. In de eerste ronde van de 1989 NBA Play-offs mocht het team uit Chicago het opnemen tegen de Cleveland Cavaliers. In de beslissende game 5 van de series schrijft Michael Jordan geschiedenis. Met een stand van 100-99 in het voordeel van Cleveland krijgt Michael Jordan met nog 3 seconden op de klok de bal. Met een prachtig schot over verdediger Elho schiet Michael Jordan de Chicago Bulls naar de volgende ronde in de Playoffs. Bij het zien van de zool van de Air Jordan 4 zal menig Cleveland fan terugdenken aan dit moment.

“The Shot” tegen Cleveland

De volgende ronde namen de Chicago Bulls het op tegen de New York Knicks van Patrick Ewing en wonnen de series met 4-2. Dit betekende dat de Chicago Bulls het op mochten nemen tegen de “Bad Boys” uit Detroit. Het team uit Detroit kregen de naam “Bad Boys” door hun grove manier van spelen en vooral verdedigen. Pas in 1991 lukte het de Chicago Bulls om de “Bad Boys” en hun grove speelstijl te verslaan. Dit was het begin van de vele successen van Michael Jordan met de Chicago Bulls.

Michael Jordan in de Air Jordan 4 ‘Fire Red’ tegen de New York Knicks

De terugkeer van de De Air Jordan 4 ‘Fire Red’

In november 2020 komt de OG colorway terug. Precies zoals in 1989, speciaal gemaakt voor Michael Jordan. Dit is ook de eerste keer dat deze sneaker terug komt met daarop de Nike Air branding op de hak. Andere kenmerkende details van deze sneaker zijn de zwarte heeltab en Jordan branding op de tong. Check hieronder alle foto’s van de reissue van de de Air Jordan 4 ‘Fire Red’. Hij zal releasen op 27 november 2020 bij Nike en verschillende retailers. Houd de Releasekalender in de gaten voor de nieuwste updates.

Air Jordan 4 Retro 'Fire Red'

DC7770-160 · Prijs vanaf €268,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 4 'Fire Red'
Air Jordan 4 'Fire Red'
Air Jordan 4 'Fire Red'