Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 1 High Retro 85 ‘Natural Grey’ komt terug na 36 jaar

1 februari 2021 16:26
De Air Jordan 1 High Retro 85 ‘Natural Grey’ komt terug na 36 jaar

Sinds de release van de Air Jordan 1 High zijn alle colorways ooit wel een keer terug gebracht in retro vorm. Toch is er één die er in die 36 jaar tijd nooit een re-release heeft gezien. We hebben het natuurlijk over de Air Jordan 1 High ‘Natural Grey’. Deze maand keert de colorway terug in zijn originele vorm.

In 1984 gaf Nike Michael Jordan zijn eigen sneaker, inclusief kleding lijn. Dit was de eerste keer dat Nike iets in deze richting deed en heeft zo alle samenwerkingen gevormd zoals ze nu zijn. De Air Jordan 1 High was meteen erg populair, waardoor Nike besloot om elk seizoen een nieuwe sneaker uit te brengen. Op dit moment zitten we bij de Air Jordan 35, wat vooral een basketbal sneaker is in plaats van een lifestyle model. Al vanaf de releases van de Air Jordan 1 heeft de Air Jordan altijd al aan kop gelegen doormiddel van design, kwaliteit en performance. Na 36 jaar is de Air Jordan 1 High nog steeds het populairste sneaker silhouet en zullen er nog veel mooie colorways uitkomen voor het model.

Air Jordan 1 High ‘Natural Grey’ 1985

Air Jordan 1 High Retro 85 ‘Natural Grey’ | BQ4422-100

Wat deze release zo mooi maakt is dat de shape van de sneaker exact hetzelfde is als die uit 1985. Bij deze shape is de hak een stuk rechter en het gebied rondom de enkel een stuk smaller. Het bovenwerk is voor een groot deel gemaakt uit wit leer met enkele grijze details op de Swoosh, Jordan Wings logo en enkel. Het gebied rondom de enkel en Swoosh zijn beide gemaakt van suède. Als we naar beneden kijken zien we dat het bovenwerk rust op een witte midsole die wordt gecombineerd met grijze outsole.

De Air Jordan 1 High Retro 85 ‘Natural Grey’ komt uit op woensdag 10 februari via de Nike SNKRS app voor €200. Er komen maar 23.000 paar uit van deze sneaker, dus wordt het extreem lastig om een win te pakken op deze sneaker. Ook komt de ‘Natural Grey’ met de originele hangtag die er bij de release van 1985 ook bij zat. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van de laatste sneaker releases.


Air Jordan 1 High Retro 85 'Neutral Grey'

BQ4422-100 · Prijs vanaf €158,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Air Jordan 1 'Natural Grey'
Images by Nike