Skip to content
Newsfeed

De Air Huarache ‘Deep Magenta’ keert voor het eerst terug 🌊

26 mei 2021 09:00
De Air Huarache ‘Deep Magenta’ keert voor het eerst terug 🌊

Van de iconische ‘Scream Green’ colorway, tot de eerste retro van de ‘Escape’ colorway uit 2003, de Nike Air Huarache heeft dit jaar al meerdere comebacks gezien. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met het 30-jarig jubileum van het model dat Tinker Hatfield ooit ontwierp en in 1991 voor het eerst in de winkels verscheen. Het Huarache-feestje gaat gelukkig nog wel even door, want ook de ‘Deep Magenta’ colorway, een OG WMNS colorway uit 1992, krijgt voor het eerst een retro. Eindelijk!

VINTAGE 1992 NIKE WMNS AIR HUARACHE WHITE-AQUATONE-DEEP MAGENTA

Het paartje met de Deep Magenta en Aquatone kleuren wijkt niet veel af van het origineel dat Michael Jordan droeg tijdens één van de eerste kampioensparades van de Chicago Bulls in het seizoen 1991/1992. Wit leer domineert het silhouet, terwijl de typische felle 90’s kleuren toegepast worden op de neopreen-elementen. Op de tong en hiel vinden we de groenblauwe Aquatone tint en op de midpanel en de binnenzijde van de schoen rust de paarse Deep Magenta kleur. De kenmerkende Huarache strap aan de achterzijde heeft een bijna volledig zwarte ondoorzichtige afwerking aan de zijkanten. Alleen het achterste stuk van de strap is uitgevoerd in een semi-doorschijnende Deep Magenta look. Op de tong prijkt het klassieke Air Huarache logo, die het retro gevoel compleet maken.

Michael Jordan draagt de Air Huarache ‘Purple Punch’ na het winnen van de 1991-92 NBA Finals.

Volgens geruchten mogen wij deze nieuwe Nike Air Huarache ‘Deep Magenta’ retro ergens in juni/juli verwachten. Een officiële release datum is helaas nog niet bekend. Check onderstaand de eerste officiële beelden van de aanstaande retro.

Houd onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor nieuwe updates omtrent deze en andere sneaker releases. Blijf dagelijks op de hoogte over nieuwe releases, sneaker en streetwear gerelateerde content via onze nieuwspagina en Instagram.