Skip to content
Brand

De adidas Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 collectie

18 januari 2023 16:11
De adidas Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 collectie

Op 13 januari 2023 dropte adidas de Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 collectie. De Y-3 lijn, onder leiding van Yohji Yamato, wordt gekenmerkt door innovatieve en duurzame designs. De Spring/Summer 2023 collectie is geen uitzondering en komt met footwear en kleding items die met oog op innovatie zijn ontworpen.

Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1

adidas Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1

In 2022 vierde Y-3 op gedurfde wijze hun 20-jarige samenwerking met adidas. Dit deed de lijn met het herintroduceren van oude, klassieke silhouetten uit de langdurige samenwerking. De adidas Y-3 lijn wordt geleid door de Japanse fashion designer Yohji Yamamoto. De designer staat bekend om zijn avant-garde creaties waarin de kleur zwart centraal staat.

In de nieuwe Y-3 collectie haalt Yamamoto inspiratie uit het concept ‘Artisan Codes of Sport’ en combineert sport silhouetten met elegante elementen in een reeks gedurfde kledingstukken, schoenen en accessoires. De collectie is gebaseerd op het atletische erfgoed van adidas en bevat letterman jackets, trainingsbroeken, cargo broeken, shirts, vesten en diverse accessoires.

De sportieve kleding items hebben het high-end fashion DNA van Yamamoto’s designs, wat resulteert in modern uitziende kledingstukken. De collectie komt met items voor dames en heren en levert een aantal uniseks silhouetten.

Footwear

De Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 footwear collectie bestaat uit een selectie van de klassieke adidas silhouetten. De modellen Superstar, Gazelle, Rivalry, Runner 4D Halo, Hicho en de Marathon T3 hebben stuk voor stuk een uniek design gekregen in de kenmerkende stijl van Y-3. De sneakers brengen een eerbetoon aan de Japanse techniek, het Sashiko stiksel.

adidas Y-3 Gazelle
adidas Y-3 Gazelle
adids Y-3 Hicho
adidas Y-3 Hicho

Dit Sashiko stiksel is een traditionele werkwijze die in de Japanse cultuur gebruikt werd om kleding te verstevigen of te repareren. Tegenwoordig wordt deze techniek ook gebruikt om kleding te decoreren, zoals in de Y-3 collectie wordt gedaan. De Y-3 Supterstar, Y-3 Hicho, Y-3 Marathon TR en Y-3 Gazelle komen alle vier met het Sashiko stiksel. In de designs lopen de draden van het stiksel over het gehele silhouet.

Y-3 SHIKU RUN SCHOENEN
adidas Y-3 Shiku Run

De andere sneakers uit de Y-3 collectie hebben strakke designs en komen in beige en zwarte colorways. Elke sneaker is voorzien van het Y-3 logo, deze verschijnt op de hiel en bij sommige modellen, zoals de Rivalry, op de middenzool. De adidas Y-3 Shiku Run heeft een beige upper die gemaakt is van mesh. De zwarte koorden die over het gehele design lopen geven de sneaker een speelse twist.

Campagne

De drop van de Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 collectie komt met een bijhorende campagne. Deze campagne is geschoten door Jiro Konami en Emily Okuda-Overhoff en speelt zich voornamelijk af in Japan. Met suggestieve knipogen wordt er gehint naar de rijke erfenis van het land op het gebied van streetwear fotografie. De cast van modellen belichaamt de rebelse geest van Yohji en wordt in verschillende plekken van Tokio vastgelegd.

adidas Y-3

De dynamische beelden uit de campagne passen goed bij de stijl van de Y-3 collectie. De vloeiende reeks aan dynamische bewegingen in de shots zijn een eerbetoon aan de viscerale Japanse dansvorm Butoh.

De adidas Y-3 Spring/Summer 2023 Chapter 1 collectie werd op 13 januari 2023 bij adidas gedropt. Bekijk de volledige Y-3 collectie via de button hieronder. Bekijk de volledige campagne hieronder. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf up-to-date van de laatste releases en nieuwsberichten.

adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie
adidas Y-3 Spring/Summer 2023 collectie