Skip to content
Brand

De adidas x Gucci collab is bij adidas Confirmed gedropt

9 juni 2022 21:00
De adidas x Gucci collab is bij adidas Confirmed gedropt

De langverwachte adidas x Gucci collectie is op 7 juni 2022 gedropt. De collectie haalt zijn inspiratie uit de jaren ’70 en combineert de stijlen van adidas en Gucci. De items zijn nu verkrijgbaar bij Gucci en in de adidas Confirmed app. In de komende weken verschijnen er meer items uit de collectie in de adidas Confirmed app.

adidas x Gucci

De eerste adidas x Gucci samenwerking heeft een retro look gekregen. Verschillende items uit de collectie werden tijdens de Exquisite Gucci runway eind februari 2022 getoond. Op deze items kwam het bekende Trefoil-logo naar voren, evenals de drie strepen die kenmerkend zijn voor adidas.

In mei 2022 toonden de twee namen de lookbook van de collectie. Hierin was de visie van Alessandro Michele, creative director bij Gucci, goed te zien en werd high end fashion met streetwear gecombineerd. De collectie haalt zijn inspiratie uit een adidas catalogue uit 1979. De vibrante kleuren en opvallende prints zijn door Alessandro Michele vertaald naar de collectie.

Gucci x adidas Originals
Foto’s Carlijn Jacobs

Om het concept van de collectie te animeren, worden de items met bewegende beelden getoond, vastgelegd door Carlijn Jacobs. Voor de felgekleurde achtergronden, zien we modellen rekken, rennen of dansen op een soundtrack met qoutes als: “When your thoughts become reality, you understand what magic is.”

De collectie

De adidas x Gucci collectie kwam op 7 juni 2022 uit. De collectie komt met items voor dames en heren. Naast kledingitems komen de twee namen ook met tassen, accessoires, sieraden en lifestyle items. De collectie is bij Gucci en adidas Confirmed verkrijgbaar.

Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals

Zowel de stijl van adidas, als die van Gucci komt duidelijk naar voren in de collectie. Zo komt het welbekende GG monogram terug op de kleding items. Deze print wordt gecombineerd met het adidas Trefoil-logo. De prêt-à-porter items uit de collectie hinten naar de sportkleding uit de jaren ’70. Ondanks hun sportieve look, stralen ze een hedendaags karakter uit.

Luxueuze items zoals leren hakken, suède loafers en zijden sjaals laten duidelijk het werk van Gucci zien. Ook lifestyle items, zoals de golftas die in twee colorways komt, hinten naar het erfgoed van Gucci op het gebied van vrijetijdsproducten.

adidas Originals

Daarnaast komt ook het werk van adidas duidelijk naar voren. Zo komt de collectie met meerdere colorways van de adidas Originals Gazelle. Deze behouden hun iconische silhouet en hebben het GG monogram of Gucci logo gekregen. Ook de adidas Originals tracksuits en oversized shirts blijven dicht bij het DNA van adidas.

Gucci x adidas Originals

De collectie haalt zijn inspiratie uit het rijke sportieve erfgoed van adidas. In 2001 werd het adidas Originals merk opgericht. Gemarkeerd door het iconische Trefoil-logo, dat in 1972 voor het eerste verscheen, blijft adidas Orignals voorop lopen als vooruitstrevend sportkledingmerk.

De collectie is met oog op innovatie en duurzaamheid ontworpen. Zo zijn de items gemaakt met duurzame materialen zoals polyester, katoen en viscose. Ook komt elk item in een speciale verpakking met het adidas x Gucci-logo. Deze verpakking is speciaal ontworpen voor de samenwerking en is gemaakt met gerecyclede materialen.

De drop

De collectie is sinds 7 juni 2022 bij adidas Confirmed en Gucci te verkrijgen. In de komende weken komt adidas Confirmed met meer items uit de collectie. Zo worden op 14 juni 2022 verschillende items bij adidas Confirmed gedropt. Hieronder vallen een bucket hat, verschillende jacks en tassen.

Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals

Twee weken later op 28 juni 2022 breidt de collectie zich uit met verschillende accessoires en kledingitems. Op 7 juli 2022 verschijnen de verschillende colorways van de Gucci x adidas Originals Gazelle. Ook de dufflebag met de logo’s van Gucci en adidas zal op deze datum verkrijgbaar zijn.

De eerste items uit de collectie zijn nu bij adidas Confirmed en Gucci te verkrijgen. Bekijk de collectie bij adidas Confirmed. Bekijk hieronder een aantal items uit de collectie.

Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals
Gucci x adidas Originals