Skip to content
Brand

De adidas SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie

8 februari 2023 15:20
De adidas SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie

De adidas SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie dropt op 10 februari 2023 in de adidas CONFIRMED app. De SPEZIAL lijn van adidas richt zich op outdoor kleding en sneakers. De Pre-Spring 2023 collectie komt met zeven colorways van modellen als de ARKESDEN, HOCHELAGA en HIAVEN. De sneakers komen met bijbehorende apparel.

adidas SPEZIAL

De adidas SPEZIAL lijn, opgericht door Gary Aspden in 2015, staat bekend om zijn sportieve en outdoor designs. De eerste SPZL sneaker, de adidas Handball SPZL, werd in 1979 geïntroduceerd en is in de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een echte klassieker. De modellen die daarna onder de SPEZIAL lijn gereleased werden onder Aspden’s naam, zijn uniek in hun soort.

adidas SPEZIAL ss23
Beelden adidas

De adidas SPEZIAL lijn wordt gekenmerkt door het logo met een silhouet van een berg. Gary Aspden heeft met zijn eigen lijn al zeven jaar lang verschillende collecties en samenwerkingen geleid en ook de Pre-Spring 2023 collectie toont dat Aspden weet wat hij doet, met zijn innovatieve aanpak in het ontwerpen van outdoor items.

Pre-Spring 2023 collectie

De adidas SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie komt met een breed aanbod aan sneakers en bijbehorend apparel. In de campagne is de Britse acteur Stephen Graham te zien in de items uit de collectie. In de shortfilm gaat Graham op reis naar de wildernis van IJsland, waar hij de ontzagwekkende band tussen mens en natuur verkent.

Verschillende items uit de nieuwe collectie komen in de shortfilm naar voren. De acteur is te zien in een feloranje parka met de welbekende adidas SPZL brandings. Daarnaast zien we een bomberjack uit de collectie en loopt Graham in de adidas HIAVEN SPZL.

adidas SPEZIAL KEARSLEY JKT
adidas SPZL KEARSLEY JKT
adidas Originals HIAVEN SPZL
adidas Originals HIAVEN SPZL

Het SPZL KEARSLEY JKT jack komt ook in een groene colorway. Daarnaast bestaat de collectie uit shirts, een broek, een half zip-up trui en een polo. De kleding items zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Het outdoor DNA van de adidas SPEZIAL lijn uit zich in de weersbestendige onderdelen zoals een stormkap en het gebruik van waterafstotende DWR-coating.

adidas SPZL
adidas SPEZIAL KEARSLEY JKT
adidas SPZL
BELLSHILL Half Zip
adidas SPEZIAL CHETCUTI POLO
SPZL CHETCUTI Polo
adidas SPEZIAL TOCKHOLES TP
adidas SPZL TOCKHOLES TP

SPEZIAL Footwear

De SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie komt met zes silhouetten. De HARTNESS SPZL, ARKESDEN SPZL, HOCHELAGA SPZL, DENIM ITALIA SPZL, HIAVEN SPZL en de NEWRAD SPZL. De HOCHELA SPZL komt in twee colorways. De ARKESDEN doet hinten naar de HOCHELA maar gebruikt een suède bovenwerk die in een ‘Chestnut’ colorway komt.

adidas SPZL ARKESDEN
adidas ARKESDEN SPZL ‘Chestnut’
adidas SPZL HOCHELAGA
HOCHELAGA SPZL ‘Cloud White’

De HARTNESS SPZL, HIAVEN SPZL en NEWRAD SPZL hebben een outdoor look. De sneakers hebben een leren upper en een grove buitenzool, wat ervoor zorgt dat je goed grip hebt bij iedere stap die je maakt. De DENIM ITALIA heeft in tegenstelling tot de voorgaande modellen, een wat chiquere look en komt, zoals de naam doet vermoeden, met een denim upper.

adidas Originals HARTNESS SPZL
adidas Originals HARTNESS SPZL
adidas Originals NEWRAD SPZL
adidas Originals NEWRAD SPZL
adidas Originals DENIM ITALIA SPZL
DENIM ITALIA SPZL

Drop

De adidas SPEZIAL Pre-Spring 2023 collectie dropt op 10 februari 2023 in de adidas CONFIRMED app. Mocht je nog geen adidas member zijn, schrijf je dan in via de button hieronder. Bekijk de beelden uit de collectie hieronder.

adidas SPZL
adidas SPZL
adidas SPZL
adidas SPZL
adidas SPZL
adidas SPZL