Skip to content
Brand

De adidas Campus: populairder dan ooit

7 oktober 2023 13:05
De adidas Campus: populairder dan ooit

De adidas Campus heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke populariteit bereikt en blijft de harten van sneakerliefhebbers over de hele wereld veroveren. Reden voor ons om eens in het archief te duiken en alles op een rijtje te zetten wat je moet weten over deze sneaker. Laten we snel beginnen!

Geschiedenis van de Campus

Laten we starten met een korte reis terug in de tijd, ofwel naar de oorsprong en evolutie van de adidas Campus.

Oorsprong van de adidas Campus

In de jaren 70 maakte de adidas Campus zijn debuut en werd al snel een van de favoriete keuzes van sneakerliefhebbers over de hele wereld. Het was in de jaren 80 dat de sneaker zijn huidige naam kreeg.

Dit iconische model, oorspronkelijk ontworpen als een basketbalschoen, kenmerkte zich door zijn eenvoudige en strakke esthetiek. Met zijn suède bovenwerk en kenmerkende strepen was de Campus een favoriet zowel op het sportveld als de straat. Vervolgens maakte de Campus in de jaren 2000 ook zijn intrede in de skatewereld. Het grove silhouet en het stevige bovenwerk maakte het namelijk de perfecte sneaker voor skateboarden.

Hoewel het model in die tijd zeer populair was, raakte het langzamerhand uit de schijnwerpers. De evolutie van de modetrends en de verschuiving naar andere sneakerstijlen zorgden ervoor dat de Campus tijdelijk in de schaduw kwam te staan.

Stapel adidas Campus 00s sneakers
Asphaltgold

Heropleving van de adidas Campus

Maar zoals vaak het geval is in de wereld van mode en sneakers, keerde de Campus terug. Tientallen jaren later werd namelijk de Campus 00s in 2022 gelanceerd, waarbij inspiratie werd gehaald uit de jaren 2000. De heropleving van de adidas Campus kan worden toegeschreven aan verschillende factoren.

Ten eerste bevindt de huidige mode zich in een tijdperk dat geobsedeerd is door nostalgie. Zo herinneren mensen zich de originele modellen uit hun jeugd en willen ze nu graag de nostalgie herbeleven. Daarnaast heeft de sneakerwereld een trend gezien waarbij retrostijlen opnieuw in de mode komen. Ook worden comfort-sneakers steeds meer mainstream. De klassieke en comfortabele look van de Campus 00s past perfect in deze trends.

Een factor die we ook zeker niet mogen vergeten is de invloed van social media. Met miljoenen views op de hashtag #Campus00s, hebben platforms zoals TikTok zeker bijgedragen aan de populariteit van deze sneaker. Dit herinnert ons aan hetzelfde fenomeen dat eerder plaatsvond met de adidas Samba, een andere klassieker uit het adidas-archief die al geruime tijd een prominente plaats inneemt in het straatbeeld.

Ontwerp van de Campus

Ontwerp van de adidas Campus 00s
Asphaltgold
adidas Campus 00s details

Het ontwerp van de adidas Campus is een ware blikvanger. Deze sneakers worden gekenmerkt door hun suède bovenkant, wat niet alleen duurzaam is, maar ook een premium uitstraling biedt. Daarnaast geven de opvallende strepen langs de zijkanten een herkenbare uitstraling, terwijl het retro kleurenpalet een vleugje nostalgie toevoegt.

De combinatie van eenvoud en stijl maakt de Campus tot een favoriet bij sneakerliefhebbers. Het ontwerp is bovendien tijdloos en past daardoor bij verschillende outfits en gelegenheden. Daarom is het een veelzijdige keuze voor iedereen die op zoek is naar klassieke stijlen met een moderne twist.

Populaire Campus colorways

Ben je net zoals wij ervan overtuigd dat deze sneaker niet mag ontbreken in je garderobe? Dan hebben wij hieronder voor jou de acht meest populaire adidas Campus colorways voor je op een rijtje gezet!

1. adidas Campus 00s ‘Grey’ | HQ8707

adidas Campus 00s 'Grey' | HQ8707
adidas
adidas Campus 00s 'Grey' | HQ8707

Ten eerste de adidas Campus 00s ‘Grey’. Deze sneaker bevat een grijs suède bovenwerk, wat een ingetogen stijl uit. Deze klassieke look wordt gecombineerd met witte strepen en details, wat voor een subtiel contrast zorgt. Een combinatie die bovendien gemakkelijk bij elke outfit past!

Dus ben je op zoek naar klassieke elegantie met een moderne twist? Dan is deze Campus 00s voor jou!

adidas Campus 00s 'Grey'

HQ8707 · Prijs vanaf €81,-

Naar alle aanbieders

2. Bad Bunny x adidas Campus ‘Brown’ | ID2529

Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s 'Grey' | IG3137
adidas
Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s 'Grey' | IG3137

Deze schoen behoudt alle geliefde kenmerken van het klassieke Campus ontwerp, maar voegt de onmiskenbare stijl van de samenwerking met Bad Bunny toe.

Met een samensmelting van oker- en bruintinten, samen met een glad leren bovenwerk en een zachte voering, biedt deze sneaker ultiem comfort bij elke stap die je zet.

Bad Bunny x adidas Campus 'Brown'

ID2529 · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

3. adidas Campus 00s ‘Crystal White Black’ | GY0042

adidas Campus 00s 'Crystal White Black' | GY0042
adidas
adidas Campus 00s 'Crystal White Black' | GY0042

Dan de adidas Campus 00s ‘Crystal White Black’. Hier straalt het suède bovenwerk in kristalhelder wit zuiverheid en verfijning uit, terwijl de zwarte Three Stripes en details zorgen voor een subtiel contrast en een elegante uitstraling.

Ideaal wanneer je op zoek bent naar een chique stijl!

adidas Campus 00s WMNS 'Crystal White'

GY0042 · Prijs vanaf €83,-

Naar alle aanbieders

4. Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s ‘Grey’ | IG3137

Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s 'Grey'
adidas
Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s 'Grey'

Met inspiratie van kunstenaars en een altijd actieve uitstraling, tonen deze adidas Campus sneakers het vakmanschap van de veelzijdige maker, Cali DeWitt. De schoen is voorzien van een DIY gedipte uitvoering op het onderste gedeelte, terwijl de merkgeboden veteruiteinden harmoniëren met het ton-sur-ton borduursel op de tong.

Cali DeWitt x adidas Originals Campus 80s 'Grey'

IG3137 · Prijs vanaf €62,-

Naar alle aanbieders

5. adidas Campus 00s ‘Dark Green’ | H03472

adidas Campus 00s 'Dark Green' | H03472
adidas
adidas Campus 00s 'Dark Green' | H03472

De ‘Dark Green’ colorway van de Campus 00s brengt een vleugje natuurlijke schoonheid naar de sneakerwereld. De diepe groene basis straalt rust en sereniteit uit, terwijl de witte strepen een fris contrast bieden.

Daarom is dit kleurenpalet perfect voor degenen die houden van de harmonie van natuurlijke kleuren gecombineerd met stedelijke stijl!

adidas Campus 00s 'Dark Green'

H03472 · Prijs vanaf €74,-

Naar alle aanbieders

6. adidas Campus 00s ‘Black’ | HQ8708

adidas Campus 00s 'Black' | HQ8708 on feet
adidas
adidas Campus 00s 'Black' | HQ8708

De ‘Black’ colorway van de adidas Campus 00s is een symbool van tijdloze klasse en eenvoud. Met zijn volledige zwarte suède bovenwerk en contrasterende witte strepen en details, straalt deze uitvoering moeiteloze elegantie uit.

Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een zwarte sneaker, die zich onderscheidt door verfijnde details!

adidas Campus 00s 'Black'

HQ8708 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

7. South Park x adidas Campus 80s ‘Towelie’ | GZ9177

South Park x adidas Campus 80s 'Towelie' | GZ9177
Footshop
South Park x adidas Campus 80s 'Towelie' | GZ9177

Onder de talloze samenwerkingen die adidas in de loop der jaren is aangegaan, springt de South Park x adidas Campus 80’s ‘Towelie’ er echt uit. Het design haalt inspiratie uit een van de meest iconische personages van de serie en brengt het geliefde figuur geweldig tot leven.

South Park X adidas Campus 80s 'Towelie'

GZ9177 · Prijs vanaf €149,-

Naar alle aanbieders

8. adidas Campus 00s ‘Lucid Blue’ | H03471

adidas Campus 00s 'Lucid Blue' | H03471
adidas
adidas Campus 00s 'Lucid Blue' | H03471

Tot slot de adidas Campus 00s ‘Lucid Blue’. Deze schoen brengt een explosie aan levendige kleuren. Zo zorgt de helderblauwe basis voor een opvallende en energieke uitstraling. Daarnaast geven de witte 3-stripes en details een frisse en levendige uitstraling.

Een perfecte sneaker voor degenen die durven op te vallen in stijl!

adidas Campus 00s 'Semi Lucid Blue'

H03471 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Toch nog graag even graag verder kijken? Bekijk dan alle colorways op de website van adidas!

Hoe stijl ik de Campus ?

adidas Campus 00s style
Sneaker District

Heb je je favoriete paar gevonden? Dan is natuurlijk de volgende vraag hoe je de Campus het beste kunt stylen. Door de gevoerde tong, dikke veters en bredere pasvorm, raden wij aan om losvallende kleding te dragen. Denk bijvoorbeeld aan workwear pants, oversized T-shirts en hoodies.

Bovendien zijn de sneakers verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Een tip is om deze kleuren subtiel te matchen met je T-shirts en hoodies! Graag meer outfit inspiratie opdoen voor deze schoen? Neem dan nu een kijkje tussen onze Staff Picks!

Verwachte Campus releases

Ben jij net zo’n fan geworden als dat wij zijn? En ben je ervan overtuigd dat de Campus niet mag missen in jouw garderobe? Dan hebben wij goed nieuws! Er staat namelijk een geweldige release op je te wachten.

27 oktober 2023 wordt de Korn x adidas Campus 00s ‘Black’ uitgebracht. Deze sneaker combineert de energie van de iconische metalband met de bekende stijl van de Campus.

Korn x adidas Campus 00s 'Black'

IG0792 · Prijs vanaf €129,-

Naar alle aanbieders

Ook graag op de hoogte blijven van andere verwachte Campus releases? Dat kan gemakkelijk via de Sneakerjagers releasekalender!