Skip to content
Brand

De adidas Adilette draag je overal

18 augustus 2022 16:02
De adidas Adilette draag je overal

Op 18 augustus 2022 is het weer de dag van de adidas Adilette, de minimalistische slides, die inmiddels onmisbaar zijn geworden. Velen dragen ze in het dagelijks leven, naar bijvoorbeeld de supermarkt maar ook naar het strand of naar het zwembad. Onder andere rapper Hef heeft ervoor gezorgd dat het een Nederlands streetwear staple is geworden.

Je begrijpt nu wel waarom het onmisbaar is voor je collectie. Draag daarom allemaal op 18 augustus 2022 met trots jullie Adilette! Mocht je nog geen Adilette hebben? Lees dan vooral verder!

Ontstaan van de Adilette

De Adilette is oorspronkelijk ontworpen door Adolf Dassler in 1963. Sporters konden in die tijd niet de juiste schoenen vinden voor in de kleedkamers en douches.

Daarom creëerde Dassler een rubberen schoen met een zool voorzien van zuignappen. Dit was om te voorkomen dat sporters zouden uitglijden tijdens het douchen. Op deze manier speelde hij in op de wensen van de sporters.

Adolf Dessler
Adolf Dassler | Foto van adidas

De Adilette Slides werden in 1972 op de markt gebracht, kort voor de Olympische Zomerspelen in München. Ze waren breed en hadden drie strepen over de bovenkant, ze kwamen meestal in donkerblauw en wit.

Het duurde niet lang voordat steeds meer mensen de Adilette in hun vrije tijd gingen dragen. De slides waren ideaal voor naar het zwembad. Tegenwoordig worden ze zelfs beschouwd als echte modestukken.

#SOCKSNSLIDES campaign
#SOCKSNSLIDES campagne | Foto van adidas

Het ontwerp van de Adilette

De slides hebben een vrij eenvoudig ontwerp. Een brede band wikkelt zich om de voorkant van de voet. De band heeft vaak een two-tone design, waar vooral de Three Stripes van adidas een grote rol spelen op het bovenwerk. De klassieke slide is hier een voorbeeld van. Deze zijn verkrijgbaar in het zwart of blauw met contrasterende witte strepen. Als laatste detail is de branding van het merk soms ook aan de zijkant geplaatst.

Naast de klassieke kleurstellingen zijn er ook veel opvallende kleuren of patronen verkrijgbaar. Hiermee trek je gegarandeerd de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de slides van Jeremy Scott. Hieronder staan twee ontwerpen waarvan eentje met een vlinderprint en de ander in pastelkleuren.

Hopelijk ben je iets meer te weten gekomen over de adidas Adilette en heb je inspiratie kunnen op doen om een paartje aan te schaffen! De slides mogen natuurlijk niet ontbreken op Adilette dag. Deze speciale dag zal plaatsvinden op 18 augustus 2022. Haal je beste vrienden bij elkaar en vier dit met bijvoorbeeld een BBQ of een frisse duik in het water.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Klik dan op de button hieronder om alle colorways te bekijken!

Hou vooral ook onze nieuwspagina in de gaten voor meer blogs als deze!