Skip to content
Staff Picks

De 10 beste patent leren sneakers op Klekt

30 december 2021 18:00
De 10 beste patent leren sneakers op Klekt

Vandaag, 30 december 2021, releasde de Air Jordan 1 Retro High OG Bred Patent. Deze klassieke Jordan 1 colorway kreeg een patent leren jasje. Ter ere van deze gewilde release hebben wij een top 10 samengesteld met de beste patent leren sneakers. Hier zullen paartjes bij staan die al uitgebracht zijn, maar niet getreurd: via de reseller Klekt zijn alle sneakers nog beschikbaar.

Patent leren sneakers top 10

1) Air Jordan 1 Retro High OG Bred Patent (2021)

Air Jordan 1 Retro High OG Bred

Deze Air Jordan 1 bestaat bijna volledig uit patent leer. De sneaker heeft een zwarte upper en is gemaakt van glimmend leer. De overlays en Swoosh kleuren rood. Ook de toebox en hiel kleuren rood. Op de hiel is het Wing logo gezet. Deze kleurt hier zwart. Behalve de tong, veters en zool is de hele sneaker van patent leer.

2) Air Jordan 11 Retro Cool Grey (2021)

air jordan 11

De Air Jordan 11 Retro is een geliefde klassieker in de sneaker scène. Vele celebrities zoals Drake dragen het model vaak. Afgelopen jaar dropte de ‘Cool Grey’ colorway, waarbij de rand boven de zool bestond uit patent leer.

3) Nike Air Force 1 Low ‘Shibuya Halloween’ (2019)

Nike Air Force 1 Low 'Shibuya Halloween'

Deze Nike Air Force 1 colorway heeft niet je gebruikelijke design. Met het kleur- en materialengebruik is los gegaan. De oranje tint in combinatie met het zwart maakt deze schoen een perfecte match voor Halloween. Het materiaalgebruik wisselt van doorzichtig plastic, leer en glimmend lakleer waardoor dit paartje zeker in deze lijst moest.

4) Air Jordan WMNS 1 High OG ‘Blue Chill’ (Patent UNC) (2019)

CD0461-401

De ‘Bred’ colorway is zeker niet de eerste AJ1 die een geheel patent leren jasje heeft gekregen. Al eerder, in 2019, verscheen de ‘Blue Chill’ colorway die speciaal releasde voor vrouwen. Het opvallend paartje viel goed in de smaak, vandaar dat ook nu de resellprijzen nog behoorlijk hoog zijn.

5) Air Jordan WMNS 7 Retro ‘Patent Leather’ (2019)

 313358-006

Een ander paartje dat releasde voor vrouwen is de Air Jordan WMNS 7 Retro ‘Patent Leather’. De schoen kleurt bijna volledig zwart en heeft door het lakleer een stoere uitstraling.

6) Air Jordan WMNS 1 Mid SE ‘Multi Patent’ (2020)

patent leren sneakers

De meningen over het AJ1 ‘Mid’ zijn zeer verdeeld in de sneaker scene. Wel lijkt Nike steeds meer te experimenteren met de colorways op de Mid’s. Zo heeft ook deze ‘Multi Patent’ een opvallend design gekregen. Er is gebruik gemaakt van verschillende materialen en felle kleuren.

7) Reebok Question Low Patent Toe Orange (2020)

patent leren sneakers

De naam zegt het al, de Reebok Question Low Patent Toe Orange, heeft een feloranje patent leren teen gekregen. De rest van de sneaker is voornamelijk wit gemaakt, met hier en daar oranje details. Ook valt de blauwe, half transparante zool op.

8) Nike Air Force 1 Low React All-Star (2021)

patent leren sneakers

Deze Nike Air Force 1 Low releasde dit jaar ter ere van het NBA All Star weekend. Het logo hiervan is te zien op de hiel, met een mini nike swoosh in het midden. Opvallend aan dit paar is dat het patent leer een golvend patroon heeft gekregen.

9) Nike Dunk High SE All-Star (2021)

patent leren sneakers

Ook kan er natuurlijk geen Nike Dunk High ontbreken bij het All Star Weekend pack. Wederom heeft ook dit paar het logo gekregen. De zwarte overlays zijn ook gemaakt van patent leer, alleen is het golvende patroon achterwege gelaten.

10) Nike x Undefeated Air Max 97 UNDFTD Black (2017)

patent leren sneakers
Images by Klekt

Nike en Undefeated hebben meerdere succesvolle samenwerkingen gehad. Ook deze collab op de Air Max 97 was en is nog steeds erg geliefd. De groene en rode strepen met de tekst ‘UNDEFEATED’ trekken meteen de aandacht. Hierboven is vooral gebruik gemaakt van zacht nylon voor een comfortabele pasvorm. De onderste helft daarentegen, heeft een laag patent leer gekregen en sluit perfect aan bij de zwarte zool.

Dit is onze top 10 patent leren sneakers die verkrijgbaar zijn via Klekt. Neem een kijkje via Klekt.com om te zien of jouw volgende paar hier op staat.

Heb je de release van de Air Jordan 1 Retro High OG Bred Patent gemist? Houd dan onze Releasekalender in de gaten via de Sneakerjagers App, om nooit meer een release, restock of shock drop te missen!