Skip to content
Where to Cop

Creëer je eigen aangepaste horrorfilmvans

8 oktober 2021 15:00
Creëer je eigen aangepaste horrorfilmvans

Op de website van Vans kun je nu jouw eigen sneakers personaliseren met de printjes van je favoriete horrorfilms. Voor deze prints haalt het skatemerk zijn inspiratie uit de klassieke films Gremlins en Beetlejuice.

Vans x Horror Collectie

Dit is niet de eerste keer dat Vans zijn inspiratie uit horrorfilms haalt. Onlangs maakte het merk via Twitter zijn horror collectie bekend met een korte clip. Hierin zijn vier schoenen te zien die een knipoog geven naar de films ‘It’, ‘A Nightmare on Elmstreet’, ‘The Shining’ en ‘Friday the 13th’. Volgens Vans zullen deze griezelige kicks in oktober 2021 gedropt worden.

Naast de horror collectie van Vans, is het nu ook mogelijk om zelf een griezelige make-over te geven aan de sneakers van het skatemerk. De custom Vans kunnen gepersonaliseerd worden met prints van de films ‘Gremlins’ en ‘Beetlejuice’.

Custom Vans x Gremlins

Gremlins
Image by Warner Bros

Het eerste printje dat gebruikt kan worden voor jouw Vans sneaker, komt van de film ‘Gremlins’ uit 1984. Het verhaal gaat over een man genaamd Randall Peitzer, ook wel bekend als ‘Rand’. Als kerstcadeautje voor zijn zoon Billy koopt Rand een klein, harig wezentje genaamd ‘Mogwai’, wat Chinees is voor ‘kwaadaardige geest’.

Het wezentje krijgt de naam ‘Gizmo’ en blijkt zeer intelligent en beleefd te zijn. Alles ging goed totdat Gizmo water over zich heen kreeg en het wezentje zich vermenigvuldigde. Deze varianten waren wat minder beleefd dan Gizmo. Uiteindelijk blijven deze Gremlins zich vermenigvuldigen totdat er totale chaos uitbreekt.

Nu laten de Gremlins zijn sporen achter op de paartjes van Vans. Op de website van het skatemerk staan er al een paar modellen klaar die meteen besteld kunnen worden. Mocht je er niks leuks tussen vinden, is het uiteraard ook mogelijk om deze modellen te personaliseren met de prints van de film.

Vans Sk8-Hi x Gremlins

Vans SK8-Hi x Gremlins

Het eerste paartje waar de sporen van de Gremlins te vinden zijn, is de Vans Sk8-Hi. Hierop zijn twee verschillende Gremlins printjes te vinden op het middenpaneel en toebox.

Vans Authentic x Gremlins

Ook de Vans Authentic word onderdompelt met harige wezentjes. Deze zijn op het gehele bovenwerk van het model geprint.

Vans Authentic x Gremlins
custom vans

Vans Slip-Ons x Gremlins

Een ander silhouet dat gepersonaliseerd kan worden, zijn de Vans Slip-Ons. De Gremlin prints en kleurenschema van dit paartje komen overeen met de Vans Sk8-Hi.

Vans Old Skool x Gremlins

Vervolgens hebben wij de klassieke Vans Old Skool. Het middenpaneel heeft een zwart en wit geruite print, hierop zijn wederom de harige wezentjes op aanwezig.

custom vans
custom vans

Vans Era x Gremlins

Verder vinden wij ook de Vans Era op de website van het skatemerk. Het paar draagt net als de Sk8-Hi en de Slip-Ons twee verschillende printjes waarop de Gremlins te vinden zijn.

Custom Vans x Beetlejuice

Beetlejuice
Image by MovieMeter

Het tweede printje waarmee jij je paartje kunt customizen, is geïnspireerd op de Amerikaanse film Beetlejuice uit 1988. In de film komen Barbara en Adam Maitland om bij een auto-ongeluk. Al gauw beseft het koppel dat zij het ongeluk niet hebben overleefd en opgesloten zijn als geesten in het grote, oude huis waar zij woonden. Even later komt er een nieuwe familie in hun huis wonen, de familie Deetz.

Het koppel lijkt het niet eens te zijn met de nieuwe bewoners en proberen de familie weg te jagen. Uiteindelijk raken Barbara en Adam bevriend met Lydia Deets, de dochter van de familie. Lydia is ook de enige levende persoon die de twee geesten kan zien. Na een waarschuwing te krijgen van Juno, een helper uit de geestenwereld, schakelen Barbara en Adam de hulp in van Beetlegeuse (met als roepnaam Beetlejuice), een spook dat zich kan omvormen tot een monster.

Ook deze film heeft zijn eigen print ontvangen die gebruikt kan worden tijdens het personaliseren. Hiervoor staan er op de website van Vans al een aantal modellen klaar en kunnen deze makkelijk besteld worden.

Vans Slip-Ons x Beetlejuice

Vans Slip-Ons x Beetlejuice

Het achterwerk van de Vans Slip-On is zwart, hierop is het Beetlejuice logo een aantal keren in het wit geprint. Op het voorstuk zijn verschillende scenes uit de film te vinden.

Vans Authethics x Beetlejuice

Ook de Vans Authenthic krijgt een Beetlejuice make-over. Op het gehele bovenwerk van de sneaker zijn verschillende beelden uit de film geprint.

custom vans
custom vans

Vans Old SKool x Beetlejuice

Ten slotte is het Beetlejuice printje ook te vinden op de Vans Old Skool. Het logo van de film is meermaals op het middenpaneel te vinden. Verder draagt de sneaker een zwart en wit kleurenschema.

Tot zo ver de Custom Vans van Beetlejuice en Gremlin. Mocht je niks leuks ertussen vinden, is het natuurlijk ook mogelijk om deze modellen te personaliseren. Dit kan gedaan worden op de website van Vans.

Wil jij meer van zulke berichten lezen? Download dan de Sneakerjagers app en neem een kijkje bij onze blogs. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws en releases.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date