Skip to content
Upcoming

Converse x Rick Owens kondigen hun samenwerking aan

25 januari 2021 11:30
Converse x Rick Owens kondigen hun samenwerking aan

Deze week presenteerde Rick Owens zijn Fall 2021 show in Venetië en hierin dook een nieuwe samenwerking op. We hebben het hier over een aankomende Converse x Rick Owens collab. Tijdens de presentatie van Rick Owen zijn Fall 2021 show verschenen er namelijk beelden van de eerste sneaker die onderdeel uitmaakt van de collab, genaamd TURBODRK Chuck 70.

Rick Owens is een legendarische Amerikaanse modeontwerper die meerdere baanbrekende collecties heeft uitgebracht. Deze collecties hebben hem ook een bijnaam gegeven, namelijk ‘The Lord of the Darkness’. Hij heeft vele ontwerpers geïnspireerd met zijn op gothic geïnspireerde esthetiek. De kledingstukken die Owens altijd uitbrengt zijn vaak in een zwarte kleur. Daarnaast zijn de designs van Rick Owens ook geliefd door rappers als A$AP Rocky, die Rick Owens meerdere malen noemt in meerdere nummers.

Converse x Rick Owens TurboDRKS Chuck 70

Met de aankomende samenwerking in aantocht maakt verschijnt het silhouet van Converse voor het eerst met een vierkante neus en een verlengde tong. De sneaker zal verschijnen in een klassieke ‘Black & White’ colorway met hier en daar wat kenmerkende branding, zoals het kenmerkende All Stars logo op de binnenkant. Verder is er ook branding te vinden op de verlengde tong.

Naast deze TurboDRKS Chuck 70 kunnen we in de loop van 2021 nog meer sneakers verwachten die onderdeel van de collab zullen uitmaken. Een exacte releasedatum is tot dusver nog niet bekend gemaakt. Wij verwachten hem in de komende weken te zien verschijnen via Converse. Ook zal er hoogstwaarschijnlijk een witte colorway verschijnen. Scroll naar beneden voor foto’s en vergeet niet dagelijks Sneakerjagers te checken voor het laatste nieuws.