Skip to content
Newsfeed

Converse werkt samen met diverse designers om de Chuck 70 te herintroduceren

4 december 2023 13:00
Converse werkt samen met diverse designers om de Chuck 70 te herintroduceren

Converse heeft ontwerpers Martine Ali, Isabel Marant en Feng Chen Wang gevraagd om het klassieke Chuck Taylor silhouet te herintroduceren. Het nieuwe ontwerp moet zelfexpressie en creativiteit uitstralen om nieuwe dimensies te verkennen. Juwelen- en accessoires designer Martine Ali presenteert als eerste haar kijk op de nieuwe Chuck 70 De Luxe Wedge.

Lees hier meer over het unieke project:

De nieuwe Converse x Martine Ali Chuck 70 zal een opvallende tussenzool hebben met een radicaal hoekige vorm van EVA-schuim, samen met een leren bovenwerk. Je hebt de mogelijkheid om de schoen te dragen met een zogenaamde mouw, maar deze kan verwijderd worden.

De indrukwekkende zool van deze schoen valt niet te missen en heeft een hoogte van maar liefst 10 centimeter. Daarnaast heeft de schoen metallic afwerkingen aan de bovenkant en contrasterende stiksels op de kraag.

De ontwerpster Martine Ali heeft ook ervoor gekozen om verwijderbare beenkappen toe te voegen die gebaseerd zijn op steltlopers. De geheel zwarte kleurstelling heeft zich te danken aan de New Yorkse stijl van de ontwerper.

Each of the designers are known for charting new paths and redefining the status quo, so Converse has offered the iconic Chuck Taylor silhouette as inspiration, a building block and catalyst for creativity to define what’s next.

Converse

Fashion designer Isabel Marant en menswear designer Feng Chen Wang zijn de volgende die nieuwe dimensies van de klassieke silhouetten verkennen. Houd onze Sneakerjagers nieuws in de gaten om niets te missen.

De Converse x Martine Ali Chuck 70 zal begin 2024 verkrijgbaar zijn in Europa via Converse en verschillende retailers. Houd zeker onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor alle informatie over deze en andere aankomende releases!