Skip to content
Upcoming

Scoor Converse sneakers met jouw sterrenbeeld

30 augustus 2021 17:08
Scoor Converse sneakers met jouw sterrenbeeld

Converse heeft een Mystic World pack gedropt waarin voornamelijk het Chuck Taylor All Star silhouet centraal staat. De Converse sneakers zijn omgetoverd in allerlei sterrenbeeld colorways. Benieuwd naar wat je kan verwachten? Lees gauw verder..

In 1917 begon Converse met het produceren van de eerste basketbalschoen ooit, de Chuck Taylor. Na vijf jaar besloot Converse het silhouet een redesign te geven, omdat Chuck Taylor vroeg voor meer ondersteuning en flexibiliteit. Nadat Converse de handtekening van Taylor aan de enkelpatch had toegevoegd kreeg het silhouet de naam ‘Chuck Taylor All Star’.

In de jaren ’60 bezette Converse zo’n 70 tot 80% van de basketbalschoenen markt. Vervolgens kwamen er andere schoenen op de markt waardoor de vraag naar de schoenen wat afzwakte. Gelukkig duurde de afzwakking niet lang, want in de jaren ’80 maakte de sneaker een comeback buiten het basketbal court en werd de sneaker populair in de casual wereld. Momenteel is het silhouet ook weer super populair onder jongeren!

Converse Chuck Taylor All Star ‘Mystic World’

Zoals we al zeiden heeft Converse het Mystic World Pack gedropt. Dit bestaat uit verschillende sneakers die allemaal een make-over hebben gekregen die in het teken staan van zodiac signs, ook wel bekend als sterrenbeelden. In dit blog zullen we drie variaties uitlichten van het pack, namelijk twee colorways op het Chuck Taylor All Star silhouet en één colorway op het Run Star Hike model. Wij zullen ze speciaal voor jou één voor één uitlichten. Laten we beginnen met het Run Star Hike model.

Converse Run Star Hike ‘Mystic World’ | 172433MP

Het model dat bekend staat om de dikke plateauzool is terug en is gelijk op geweldige wijze samengesteld. Een basis van zwart canvas wordt overlapt door geborduurde astrologische prints. Er zijn namelijk zonnen te vinden op de zijkanten van de sneaker. Onder het bovenwerk loopt een dikke, contrasterende witte midsole die zorgt voor optimaal comfort en ondersteuning. De gekartelde outsole maakt het design helemaal af.

Converse Mystic World

Converse Chuck Taylor All Star ‘Mystic World’ | 572427MP

Zoals we al zeiden is er maar één colorway op het Run Star Hike silhouet. Dus nu richten we onze aandacht op het Chuck Taylor All Star silhouet. Ook deze colorway beschikt over een zwarte canvas basis met hierop allerlei geborduurde figuren. Net boven de midsole zijn er twaalf sterrenbeelden afgebeeld rondom de gehele upper. Verder is er op de binnenkant van de tong een glazen bol te vinden met hierin de tekst ‘Make Magic’. Verder is de sneaker op klassieke wijze samengesteld.

Converse Mystic World

Converse Chuck Taylor All Star ‘Mystic World’ | 572428MP

Aangekomen bij de tweede colorway, zien we gelijk dat die heel anders is samengesteld dan de vorige. Deze is namelijk een stuk kleurrijker en opvallender. De sneaker beschikt namelijk over een panterprint in verschillende kleuren. De kleuren en patronen zijn geïnspireerd op de helende en rustgevende kleuren van de natuur. Ook deze uitvoering beschikt over een glazen bool en tekst op de binnenkant van de tong. Daarnaast is de sneaker verder op klassieke wijze afgerond.

Converse Mystic World

Naast deze drie sneakers zijn er nog veel meer Mystic World uitvoeringen verkrijgbaar via converse.com. Check alles via de website van Converse. Vergeet ook niet om dagelijks Sneakerjagers te checken voor je dagelijkse portie sneaker nieuws.