Skip to content
Upcoming

Twee Converse modellen krijgen een make-over

10 april 2019 14:14
Twee Converse modellen krijgen een make-over

Nadat Converse de One Star sneaker een make-over heeft gegeven, heeft Converse nu ook zijn Chuck 70 en Jack Purcell modellen een nieuwe make-over gegeven. Dit keer krijgen de Chuck 70 en Jack Purcell verschillende prints. Ook komen ze in opvallende colorways zoals oranje en paars. Deze kleuren zijn perfect voor dit seizoen.

Converse is een Amerikaans merk dat sinds het begin van de 20ste eeuw sneakers produceert. In 1908 opende Converse zijn deuren en maakte schoenen voor heren, dames en kinderen. In 1917 maakte het merk een keerpunt toen Converse zijn basketbalschoen introduceerde. De sport bestond destijds nog niet zo lang dus dit was een grote stap.

Op een dag liep een basketballer genaamd Chuck Taylor de winkel binnen met de klacht dat hij last van zijn voeten had. Converse gaf hem een baan, hij werkte als vertegenwoordiger en ambassadeur. Hij maakte de sneaker bekend in de Verenigde Staten. Toen er in de jaren ’70 een golf van nieuwe concurrenten kwam als Nike, adidas en Reebok, maakte Converse veel verlies. Helaas werd Converse in 2001 geforceerd om faillissement aan te vragen waardoor de laatste fabrieken werden gesloten in de Verenigde Staten. Op 9 juli werd Converse overgenomen door de concurrent Nike.

De details

De Chuck 70 van Converse komt in vier nieuwe prints. Onder andere een zwarte/roze zebra print, een vuurprint in regenboogkleur, neon groene luipaard print en een gele camouflage print. De Jack Purcell komt in drie monochrome kleuren, oranje, paars en wit.

Scroll naar beneden voor foto’s van de sneakers. Verder is er nog vrij weinig informatie bekend over deze modellen. Houdt onze releasekalender in de gaten wanneer deze colorways uit zullen komen.


Chuck 70 en Jack Purcell
Chuck 70 en Jack Purcell

Chuck 70 en Jack Purcell
Chuck 70 en Jack Purcell
Chuck 70 en Jack Purcell
Images: Hypebae