Skip to content
Upcoming

Nieuwe foto’s duiken op van de COMME des GARÇONS x Nike Dunk Low

16 maart 2020 20:39
Nieuwe foto’s duiken op van de COMME des GARÇONS x Nike Dunk Low

In september 2019 kwam het nieuws naar buiten dat Comme des GARÇONS een samenwerking was aangegaan met Nike. Samen zouden zij een Dunk Low een make-over hebben gegeven. Ondertussen zijn we al een aantal maanden verder, echter is er nog vrij weinig bekend over de samenwerking. Wel is er een nieuwe foto opgedoken van de prachtige sneaker. Ook is er een nieuwe foto opgedoken van de WMNS versie van de samenwerking.

Het Dunk model van Nike is flink aan het stijgen in populariteit. Nike geeft de sneaker veel meer aandacht en zo verschijnen er de laatste tijd steeds meer colorways. Zo verschenen er afgelopen zaterdag twee colorways, genaamd ‘Kentucky’ en ‘Syracuse’.

Zoals we al zeiden werd de samenwerking voor het eerst in september 2019 gezien. Tijdens de ‘Spring 19 Ready-to-Wear’ runway werd de sneaker voor het eerst gepresenteerd door niemand minder dan Rei Kawakubo, oprichter van COMME des GARÇONS tijdens de ‘Spring 19 Ready-to-Wear’ runway.

COMME des GARÇONS x Nike Dunk Low | Closer Look

Het model beschikt over een design dat we nog niet eerder hebben gezien. Het bovenwerk heeft een zwarte kleur gekregen. Het materiaal dat gebruikt is is plastic en hierop zijn grote letters ‘CDG’ te vinden in een contrasterende witte kleur. Ook de Swoosh, veters en de hiel zijn zwart gemaakt. De mid- en outsole waarop het bovenwerk is verwerkt heeft een zwarte kleur gekregen.

Ook verschijnt er een colorway voor dames die zo goed als hetzelfde is als de heren colorway. Echter beschikt de dames colorway niet over de letters ‘CDG’ over het bovenwerk. Ook is het bovenwerk niet zo donker als die van de heren, maar meer grijsachtig. Bekijk hieronder een foto van de dames colorway.

Tot dusver is er nog geen exacte releasedatum bekend voor de samenwerking, maar wel word de sneaker verwacht in de lente of zomer van 2020. Houd tot die tijd goed Sneakerjagers in de gaten voor het laatste nieuws over sneakers. Bekijk hieronder de nieuwe foto van de sneaker.


COMME des GARÇONS
CDG x Nike Dunk Low Men’s colorway
CDG x Nike Dunk Low WMNS colorway
Images by @solebyjc