Skip to content
Upcoming

Coming soon: de Nike Hyperdunk X Kay Yow

1 juli 2018 10:09
Coming soon: de Nike Hyperdunk X Kay Yow

De Nike Hyperdunk is een bekende basketbalschoenen sinds Kobe Bryant deze voor het eerst debuteerde in de Olympische Spelen van 2008. De schoen heeft in de loop der jaren veel speciale versies en colorways ontvangen.

Kay Yow Cancer Fund

Een van de langst lopende partnerships is met het Kay Yow Cancer Fund. Dat fonds is een eerbetoon is aan NC State Women’s basketbalcoach Kay Yow, die in 2009 is overleden aan kanker. Daarom heeft Nike nu samengewerkt om speciale roze colorway van hun basketbalschoenen uit te geven, waarvan de opbrengst naar het fonds gaat.

Bij deze look die een tweedelig contrast biedt, is de toebox van de schoen en de voorste helft van de buitenzool bedekt in gedurfd roze, terwijl de achterste helft van de schoen is voorzien van zwart. Er zitten roze accenten op de kleine Swoosh, tong en de Swoosh op achterkant. Er zitten nog meer roze accenten op de buitenzool van de schoen, die is uitgerust met een volledig luchtdichte zoomluchtdemping. De look van de schoen wordt aangevuld met roze inlegzolen en een kleine roze X op het vetersysteem hebben, knikkend naar het decennium van de Hyperdunk.

Wanneer de sneakers precies uit zullen komen is nog niet bekend. Waar ze verkrijgbaar zijn ook nog niet, maar we houden je op de hoogte via de blogs. Check de foto’s hieronder en voor meer sneakerreleases kan je de releasekalender bekijken.